Nem hiszed el, de vannak 10% feletti osztalékot fizető részvények! – 3. rész

A cikksorozatban jöjjön most egy újabb szektor, a diverzifikáció miatt is megéri másik szektorból is vizsgálni részvényeket. A cikksorozat első részében egy ingatlan befektetésben utazó céget, másodikban egy hajófuvarozással foglalkozó vállalat részvényét vizsgáltam. Egyben biztosak lehetünk, most jó részvényt venni, míg a nagyobb osztalékot fizető cégek részvényei alacsonyan tartózkodnak. Nézzük is a következő részvényt, ami 10% feletti osztalékot fizet évente!

PennyMac Mortgage Investment Trust (PMT)
Ez a részvény az ingatlanos részvényhez szorosan kapcsolódik, szóval diverzifikációban azért nem mentünk messzire. A cég jelzáloghitelekkel foglalkozik, és versenytársaihoz képest is lényegesen kevesebb kockázatos jelzálog szerződés, hitel van a portfóliójában. A megtérülési rátája is magas, jelenleg 30%. A következő negyedéves osztalékot október 29-én fizeti, ami kicsivel kevesebb, mint az előző negyedévben, 0,47 dollár/részvény, vagyis jelenlegi árfolyamnál 2,87%. Persze egy évre ez is szép lenne, ha tartani tudják, mivel így 11,5% éves osztalékra tehet szert az, aki most vásárol a részvényből.

A részvényt a 14,5 dollár újra megfogta. Az indikátorok (RSI) is túladott szinteket mutatnak. Ez jó hír. Fudamentálisan viszont az Amerikai Jegybank (FED) kamatemelése rosszul is érintheti az árfolyamot, ám ezt a befektetők már beárazták. A részvényt az előzőekhez hasonlóan hosszútávon érdemes vásárolni, ahogyan azt a nagyobb befektetők is teszik. Az elemők így is 20 dolláros célárat határoztak meg az elkövetkező 1-2 évre. Ami további 22% növekedés + az osztalék. 14,5 dollár alatt viszont már óvatosan kell kezelni a részvényt, sőt mondhatni nem is érdemes alatta tartani, ha rossz irányba menne a részvény. Tehát megéri kockáztatni, mivel az osztalék bőven ellensúlyozza a kockázatunkat.

PennyMac részvény elemzés - finviz.com
PennyMac részvény elemzés – finviz.com

Forrás: Marketwatch

 

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!