KezdőlapTőzsdeNem megy jól a biznisz a kaszinóknak

Nem megy jól a biznisz a kaszinóknak

-

A nagyobb kaszinók a részvénytőzsdén is megtalálhatók. Tehát, el játszhatnál azzal a gondolattal, hogy te is egy kaszinó tulajdonosa legyél, tudod mint Andy Vajna. Nos, sajnos ezt a gondolatot most el kell hessegetned egy ideig, mert a lassuló kínai gazdaság miatt a nagy kaszinó hálózatok bevétele is csökken. Hallottál már biztosan Makaóról, hasonló mint Las Vegas, szóval kaszinókból nincs hiány.

Érdekesség, hogy nem csak amiatt csappant meg az ott lévő kaszinók bevétele, mert a kínai gazdasági növekedés picit belassult, hanem azért mert a kezdik visszaszorítani a korrupciót. A bevétel visszaesés már most érezhető Makaón, és ez tovább fog csökkenni, mert most már az illegális átutalásokra is figyelni fognak. A bevétel csökkenés %-os értkben kifejezve már kétszámjegyű.

Tehát csökkenő trendre számíthatunk, amiből profitálhatsz te is, mivel ezekre a részvényekre is lehet úgy spekulálni, hogy a részvényeik esni fognak. (Ezt bármelyik magyar brókercégnél is meg tudod csinálni, le tudod kereskedni.) És most kis kockázattal be is tudsz szállni, nézzük meg a részvényeket.

Az MGM Resort International is nagy érdekeltséggel rendelkezik Makaón, meg is látszik a grafikonján a csökkenő trend. Ha nagyobb idősíkon néznénk, akkor látnánk, hogy még van tere esni. 23 dollár lehet az a szint, ami felett már nem érdemes esésre játszani. A részvény 15 dollárig is csökkenhet az év végéig. Tehát 24% profitra tehetsz szert csak ezzel a részvénnyel.  Akár a tökét elosztva is érdemes spekulálni rá. Ha feljebb megy akkor bekötni a rá szánt tőke felét, vagy harmadát.

MGM kaszinó részvény - finviz.com
MGM kaszinó részvény – finviz.com

A másik cég akit megemlítünk a Las Vegas Sands Corp., mivel az ő bevételeik nagy%-a is Makaóról származik. Itt is a kép csalóka, mivel a nagy esés igazából jelenleg még csak egy kisebb korrekciót jelent a grafikonon. Ebből a chartból viszont jobban látszik, hol érdemes kiszállni, ha ellenkező irányba indulna az árfolyam. Tehát ennél is esésre érdemes spekulálni, 58 dollár fölé érdemes a stop szintet helyezni, e felett nem érdemes tartani az eladási pozíciónkat. Viszont újra eladási pozíciót érdemes betenni, ha újra esésnek indul.  40 dollárig is lecsökkenhet az árfolyam az elkövetkező időszakban. Ha feljebb megy akkor bekötni a rá szánt tőke felét, vagy harmadát.

Las Vegas Sands Corp  részvény - finviz.com
Las Vegas Sands Corp részvény – finviz.com

Ehhez kapcsolódó érdekesség:
Tudtad, hogy a kaszinókban azért ronda a szőnyeg, hogy…

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek