KezdőlapGazdaság és üzletNézd meg, hogy Magyarország melyik amerikai állam lehetne

Nézd meg, hogy Magyarország melyik amerikai állam lehetne

-

Ez a térképet pár éve az American Enterprise Institute készítette, melyen az látható, hogy az egyes USA-beli államokat melyik országgal helyettesíthetnénk a megtermelt GDP alapján. Ezzel persze az is szemléltetni akarták, hogy milyen erősek külön-külön az egyes államok.

Jól mutatja az USA államainak teljesítéményét, hogy például Kalifornia (állam) és Olaszország GDP-je azonos, miközben Kaliforniában 37%-kal kevesebb ember él, mint a az előbb említett európai országban. Érdekes térkép lenne az is, ha összehasonlítanánk az EU -országait az egyes USA-beli államok teljesítményével.

És most nézzük meg, melyik állam GDP-jét termeljük ki mi magyarok. (Segítségül a kép alatt láthatod a az USA államait). A térkép alapján Magyarország Washington állam GDP-jét termeli ki egy évben.

Forrás: American Enterprise Institute

Forrás: American Enterprise Institute

Amerikai Egyesült Államok térkép

USA államok térképen - Forrás: wikipedia
USA államok térképen – Forrás: wikipedia

Forrás: Businessinsider, wikipedia

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek