Nézd meg, hogy Magyarország melyik amerikai állam lehetne

Ez a térképet pár éve az American Enterprise Institute készítette, melyen az látható, hogy az egyes USA-beli államokat melyik országgal helyettesíthetnénk a megtermelt GDP alapján. Ezzel persze az is szemléltetni akarták, hogy milyen erősek külön-külön az egyes államok.

Jól mutatja az USA államainak teljesítéményét, hogy például Kalifornia (állam) és Olaszország GDP-je azonos, miközben Kaliforniában 37%-kal kevesebb ember él, mint a az előbb említett európai országban. Érdekes térkép lenne az is, ha összehasonlítanánk az EU -országait az egyes USA-beli államok teljesítményével.

És most nézzük meg, melyik állam GDP-jét termeljük ki mi magyarok. (Segítségül a kép alatt láthatod a az USA államait). A térkép alapján Magyarország Washington állam GDP-jét termeli ki egy évben.

Forrás: American Enterprise Institute

Forrás: American Enterprise Institute

Amerikai Egyesült Államok térkép

USA államok térképen - Forrás: wikipedia
USA államok térképen – Forrás: wikipedia

Forrás: Businessinsider, wikipedia

Van még 5 perced? Instant üzlet

Olvasd el a Minner rövid üzleti híreit a Minner Instantban!Kattints ide és csak görgess lefelé a rövid üzleti információkat olvasva. Tovább a Minner Instantra! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!