Non-farm payrolls őrület a forexen

A spekulánsok hónapról-hónapra várják a non-farm payrolls adatot, azaz a nem mezőgazdasági munkaerőpiaci adatot. Ez is a tengerentúlon fontos, az USA Munkaügyi hivatala minden hónap első péntekjén teszi közzé munkaerőpiaci statisztikáját.

Túl spekulált adatról beszélünk, az elmúlt időszakban a hír után már nem volt különösképpen volatilis a dollár.
A FED szépen egyengette monetáris politikáját és a piac ezt jól fogatta mind a dollárnál, mind a részvénypiacokon.
Egy éves távlatban láthatjuk, hogy a dollár több mint 1000 pontot gyengült. Ránézve a chartra az is szemet szúr, hogy elég hektikusan trendelt felfelé, és sokszor lehetett azt hinni, hogy a trend megfordul.  Most egy olyan szinten van, ahol inkább oldalazás várható. De a holnap megjelenő adat nagyban befolyásolhatja a trendet, érdemes figyelni, és utána végigvenni a lehetséges trendet. Lassan eljöhet újra a dollár erősödés.

eurusd_nonfarm

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!