November 8.: USA elnökválasztás – Így kereskedj a tőzsdén! Érdemes venni az indexeket, amerikai részvényeket?

Már év elején, márciusban írtam egy cikket, részvény elemzést, amiben azt prognosztizáltam, hogy 2140 pontig fog emelkedni év végig az S&P500 index. Ez be is jött, és aki figyelt, és óvatos duhaj volt, most 7,8% profitban várná az USA elnökválasztást. Viszont itt van a nyakunkon, és a végére elég éles küzdelem lett. Szó szerint bárki nyerhet. Favorit lehet Clinton is, mert nő, de a kicsit lazább Trump is befutó lehet, pont amiatt, mert elég megosztó személyiség. Vigyázz, mert holnap volatilis lesz a piac!!! Mi várható ezután? Érdemes venni amerikai papírokat?

Holnap bárki nyer, folyamatosan mozogni fognak az árfolyamok, és olyan erős tőzsdei mozgások lehetnek, hogy jobb távolmaradni a részvényektől, nyersanyagoktól, devizáktól. Várj türelemmel pár napot, inkább gyúrj az elkövetkező időszakra. Erről még később is lesz elemzés itt a Minneren, miután kiderül ki nyer.

Az alábbi ábrán látható, hogy 1945 óta csak 2 elnöknél fordult elő, hogy beiktatásuk utáni 4 évben csökkentek a részvényindexek. Figyelem, ezek átlagos hozam/évet jelentenek. Látható tehát, hogy nem függ a tőzsde (USA) teljesítménye attól, hogy éppen ki van hatalmon. Obama vezetése alatt például kifejezetten jól mozgott a tőzsde, éves 12,6% hozamot lehetett elérni akkor, ha a választás után vettél USA tőzsde indexet (USA részvényeket). Az ábrán látszik, hogy Bush ciklusa alatt negatív hozamot lehett elérni, de tudod, ekkor volt a válság. A kép alatt folytatom!

Éves átlagos tőzsde hozamok az egyes elnökök esetében a választást követő ciklusban. - Forrás: cnnmoney
Éves átlagos tőzsde hozamok az egyes elnökök esetében a választást követő ciklusban. – Forrás: cnnmoney

Tehát ebből is láthatod, hogy ilyenkor érdemes az amerikai részvények felé venni az irányt, és beemelni a portfóliódba.

A Minner tőzsde rovatát támogató HotForex.com -nél is tudsz kereskedni az amerikai részvényindexekkel, és részvényekkel. Gyors a számlanyitás, és könnyű kezelni a tőzsde programot is, nem is beszélve, hogy mobilról is elérhető már a kereskedés. Kattints ide! 

Ehhez kapcsolódó tartalom:
Pánik a tőzsdén? Feszített árfolyamok? Kisebb zuhanás? Mibe fektess az elkövetkező 1-3 évben? Itt a válasz!

Fotó: Wikipédia

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!