KezdőlapTőzsdeNovember 8.: USA elnökválasztás - Így kereskedj a tőzsdén! Érdemes venni az...

November 8.: USA elnökválasztás – Így kereskedj a tőzsdén! Érdemes venni az indexeket, amerikai részvényeket?

-

Már év elején, márciusban írtam egy cikket, részvény elemzést, amiben azt prognosztizáltam, hogy 2140 pontig fog emelkedni év végig az S&P500 index. Ez be is jött, és aki figyelt, és óvatos duhaj volt, most 7,8% profitban várná az USA elnökválasztást. Viszont itt van a nyakunkon, és a végére elég éles küzdelem lett. Szó szerint bárki nyerhet. Favorit lehet Clinton is, mert nő, de a kicsit lazább Trump is befutó lehet, pont amiatt, mert elég megosztó személyiség. Vigyázz, mert holnap volatilis lesz a piac!!! Mi várható ezután? Érdemes venni amerikai papírokat?

Holnap bárki nyer, folyamatosan mozogni fognak az árfolyamok, és olyan erős tőzsdei mozgások lehetnek, hogy jobb távolmaradni a részvényektől, nyersanyagoktól, devizáktól. Várj türelemmel pár napot, inkább gyúrj az elkövetkező időszakra. Erről még később is lesz elemzés itt a Minneren, miután kiderül ki nyer.

Az alábbi ábrán látható, hogy 1945 óta csak 2 elnöknél fordult elő, hogy beiktatásuk utáni 4 évben csökkentek a részvényindexek. Figyelem, ezek átlagos hozam/évet jelentenek. Látható tehát, hogy nem függ a tőzsde (USA) teljesítménye attól, hogy éppen ki van hatalmon. Obama vezetése alatt például kifejezetten jól mozgott a tőzsde, éves 12,6% hozamot lehetett elérni akkor, ha a választás után vettél USA tőzsde indexet (USA részvényeket). Az ábrán látszik, hogy Bush ciklusa alatt negatív hozamot lehett elérni, de tudod, ekkor volt a válság. A kép alatt folytatom!

Éves átlagos tőzsde hozamok az egyes elnökök esetében a választást követő ciklusban. - Forrás: cnnmoney
Éves átlagos tőzsde hozamok az egyes elnökök esetében a választást követő ciklusban. – Forrás: cnnmoney

Tehát ebből is láthatod, hogy ilyenkor érdemes az amerikai részvények felé venni az irányt, és beemelni a portfóliódba.

A Minner tőzsde rovatát támogató HotForex.com -nél is tudsz kereskedni az amerikai részvényindexekkel, és részvényekkel. Gyors a számlanyitás, és könnyű kezelni a tőzsde programot is, nem is beszélve, hogy mobilról is elérhető már a kereskedés. Kattints ide! 

Ehhez kapcsolódó tartalom:
Pánik a tőzsdén? Feszített árfolyamok? Kisebb zuhanás? Mibe fektess az elkövetkező 1-3 évben? Itt a válasz!

Fotó: Wikipédia

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek