Obamának köszönhetik az amerikai gyógyszertárak az új lehetőségeket?

Az amerikai egészségügyi reformot Obamacare-nak nevezik, mely sok bírálatot kapott, de végül Obamáék véghez vitték. A kötelező egészségbiztosításnak sokan nem örültek, az egészségügyben is átrendeződés történt. Több vélemény szerint az USA versenyelőnye is elszáll így, mert a többletköltségeket a vállalatok beépítik a szolgáltatásaik, termékeik árába, mivel megemelkedett a munkabérköltségük. A gyógyszeriparban is komoly változások történtek, főleg a biztosítottak köre megváltozása miatt, új gyógyszertámogatási modelleket is bevezettek.

A CVS Healt Corporation az egyik legnagyobb gyógyszertárakat üzemeltető vállalat az USA-ban. A héten jelentették be, hogy átveszi a Target (áruházlánc) 1660 gyógyszerüzletét, mintegy 47 államban. Az akvizíció 1,9 milliárd dollárba kerül a CVS-nek, de így ő lett a legnagyobb piaci szereplő ebben a szektorban. A legnagyobb konkurense a Walgreens, utóbbinak 8232 db, míg a CVS-nek így 9435 db üzlete lett. Egy hónappal ezelőtt a CVS egy másik felvásárlást is bejelentett, az Omnicare-t vette meg 12,7 milliárd dollárért (egy részét részvényben fizette ki). Ezek mind hozzájárultak ahhoz, hogy a befektetési lehetőség kínálkozik előttünk.

Hiába szenvedte meg a gyógyszeripar is az Obamacare reformot, a CVS gyógyszertár előtt nagy növekedés áll, főleg az új üzletek megszerzése után. Egy régebbi elemzésben már sokat nyerhettél, ha figyelted elemzésünket, azóta az a pozíció kifutotta magát, most új lehetőség kínálkozik.

105 dollár felett újra neki lendülhet az emelkedésnek a részvény. 115-125 dollár közé várják, ami 14%-os (120 dolláros célár) profitot jelent. A kockázat kezelésünk is előnyös lehet, mivel 105 dollár feletti pozíció belépés után 98 dollárra tudjuk helyezni a stop szintünket, tehát 6,7%-ot kockáztatunk. Több mint dupla akkora profit, mint kockázat.

CVS gyógyszertár részvény elemzés - finviz.com
CVS gyógyszertár részvény elemzés – finviz.com

Forrás: ChicagoTribune
Fotó: CVShealt.com

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!