Obamának köszönhetik az amerikai gyógyszertárak az új lehetőségeket?

Az amerikai egészségügyi reformot Obamacare-nak nevezik, mely sok bírálatot kapott, de végül Obamáék véghez vitték. A kötelező egészségbiztosításnak sokan nem örültek, az egészségügyben is átrendeződés történt. Több vélemény szerint az USA versenyelőnye is elszáll így, mert a többletköltségeket a vállalatok beépítik a szolgáltatásaik, termékeik árába, mivel megemelkedett a munkabérköltségük. A gyógyszeriparban is komoly változások történtek, főleg a biztosítottak köre megváltozása miatt, új gyógyszertámogatási modelleket is bevezettek.

A CVS Healt Corporation az egyik legnagyobb gyógyszertárakat üzemeltető vállalat az USA-ban. A héten jelentették be, hogy átveszi a Target (áruházlánc) 1660 gyógyszerüzletét, mintegy 47 államban. Az akvizíció 1,9 milliárd dollárba kerül a CVS-nek, de így ő lett a legnagyobb piaci szereplő ebben a szektorban. A legnagyobb konkurense a Walgreens, utóbbinak 8232 db, míg a CVS-nek így 9435 db üzlete lett. Egy hónappal ezelőtt a CVS egy másik felvásárlást is bejelentett, az Omnicare-t vette meg 12,7 milliárd dollárért (egy részét részvényben fizette ki). Ezek mind hozzájárultak ahhoz, hogy a befektetési lehetőség kínálkozik előttünk.

Hiába szenvedte meg a gyógyszeripar is az Obamacare reformot, a CVS gyógyszertár előtt nagy növekedés áll, főleg az új üzletek megszerzése után. Egy régebbi elemzésben már sokat nyerhettél, ha figyelted elemzésünket, azóta az a pozíció kifutotta magát, most új lehetőség kínálkozik.

105 dollár felett újra neki lendülhet az emelkedésnek a részvény. 115-125 dollár közé várják, ami 14%-os (120 dolláros célár) profitot jelent. A kockázat kezelésünk is előnyös lehet, mivel 105 dollár feletti pozíció belépés után 98 dollárra tudjuk helyezni a stop szintünket, tehát 6,7%-ot kockáztatunk. Több mint dupla akkora profit, mint kockázat.

CVS gyógyszertár részvény elemzés - finviz.com
CVS gyógyszertár részvény elemzés – finviz.com

Forrás: ChicagoTribune
Fotó: CVShealt.com

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!