Oké, nem lehetek a Waberer’s tulajdonosa. Akkor más után nézek!

Mindig is figyeltem a fuvarozó cégeket, itt a jó kis példa a Waberer’s International Zrt , folyamatosan növekvő vállalat, stabil háttér… Sajnos mivel Zrt., így nehéz részesedést vásárolni, pedig ki ne szeretne belőle egy kis részt.

Kerestem is egy részvénytársaságot, ami ugyanebben a szektorban tevékenykedik. Először is abból indultam ki, hogy Amerikában újra a 2008-as válság előtti szinteken vannak a gazdasági adatok, így ez kihat a fuvarozásra is. A kiszemelt cég a Swift Transportation Company, melynek papírjai a New York Stock Exchange -en forognak (magyar brókercégnél is kereskedhető). Az alábbi ábrán is jól látszik, hogy a hitelei folyamatosan csökkennek, míg az eszközei nőnek (járművek, ingatlanok, készpénz…). Stabilan 20 ezer felett van az alkalmazottak száma is.

Swift Transportation Company pénzügyi adatok - google finance
Swift Transportation Company pénzügyi adatok – google finance

A részvény árfolyama éppen egy előző oldalazás szintjére csökkent, korrekció volt a részvényen. Kísértetiesen hasonlít a helyzet a 2014. március-júniusi időszakra. Ezután rallyzott az árfolyam 29 dollárig.

Én a beszállásra szánt tőkét 3 részre osztanám, a tőke egyharmadán mostani árfolyamon vennék részvényt, a második harmadot 26 dollár felett tenném be, majd várnék, ha 28 dollárig felmegy, akkor az utolsó harmadot. Először 24 dollárra tenném a stop szintem (ha ez alá csökkenne nem érdemes tartani.
33 dolláros célárat tűzném ki profit realizásra, ami így a három pozíciónál átlag 26% profitot jelent majd, kockázat pedig 9% elvileg, de ha nincs bent minden pozíció akkor kevesebb (3-6%).
A UBS elemzői is a 33 dolláros célárat várják az elkövetkező 1-2 évben.

Swift Transportation Company részvény elemzés - finviz.com
Swift Transportation Company részvény elemzés – finviz.com

 

Fotó: www.swifttrans.com

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!