Kezdőlap Tőzsde Oké, nem lehetek a Waberer's tulajdonosa. Akkor más után nézek!

Oké, nem lehetek a Waberer’s tulajdonosa. Akkor más után nézek!

-

Mindig is figyeltem a fuvarozó cégeket, itt a jó kis példa a Waberer’s International Zrt , folyamatosan növekvő vállalat, stabil háttér… Sajnos mivel Zrt., így nehéz részesedést vásárolni, pedig ki ne szeretne belőle egy kis részt.

Kerestem is egy részvénytársaságot, ami ugyanebben a szektorban tevékenykedik. Először is abból indultam ki, hogy Amerikában újra a 2008-as válság előtti szinteken vannak a gazdasági adatok, így ez kihat a fuvarozásra is. A kiszemelt cég a Swift Transportation Company, melynek papírjai a New York Stock Exchange -en forognak (magyar brókercégnél is kereskedhető). Az alábbi ábrán is jól látszik, hogy a hitelei folyamatosan csökkennek, míg az eszközei nőnek (járművek, ingatlanok, készpénz…). Stabilan 20 ezer felett van az alkalmazottak száma is.

Swift Transportation Company pénzügyi adatok - google finance
Swift Transportation Company pénzügyi adatok – google finance

A részvény árfolyama éppen egy előző oldalazás szintjére csökkent, korrekció volt a részvényen. Kísértetiesen hasonlít a helyzet a 2014. március-júniusi időszakra. Ezután rallyzott az árfolyam 29 dollárig.

Én a beszállásra szánt tőkét 3 részre osztanám, a tőke egyharmadán mostani árfolyamon vennék részvényt, a második harmadot 26 dollár felett tenném be, majd várnék, ha 28 dollárig felmegy, akkor az utolsó harmadot. Először 24 dollárra tenném a stop szintem (ha ez alá csökkenne nem érdemes tartani.
33 dolláros célárat tűzném ki profit realizásra, ami így a három pozíciónál átlag 26% profitot jelent majd, kockázat pedig 9% elvileg, de ha nincs bent minden pozíció akkor kevesebb (3-6%).
A UBS elemzői is a 33 dolláros célárat várják az elkövetkező 1-2 évben.

Swift Transportation Company részvény elemzés - finviz.com
Swift Transportation Company részvény elemzés – finviz.com

 

Fotó: www.swifttrans.com

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek