Olcsóbb lesz a repülőjegy? A nyaralás?

repülőgép

Olajár, olajár, olajár…mindenhol ezt hallani. Nos, ez a cikk nem fogja taglalni miért csökken, milyen hatással van az oroszokra az olajár csökkenés,….(erről itt olvashatsz). Hanem arról, hogy milyen pozitív hatása van a fogyasztókra, vásárlókra nézve, illetve miért is jó nekünk. Először is olcsóbb a benzin, gázolaj. És nemsokára a repülőjegyek árában is látszódni fog a változás, sőt a nyaraláson is spórolhatunk.

Egy régebbi cikkben kifejtettük, hogy a légitársaságok profitja lényegesen megnő, mivel sokat spórolnak az üzemanyagon. A légitársaságok részvénye tehát emelkedik, mert egyre jobb eredményeket tudnak produkálni, sokat spórolnak alacsony olajáron. Az utazási kedv is megnő, mivel olcsóbbak lesznek a repülőjegy árak. Sőt például az erős dollár miatt az amerikaiak olcsóbban utazhatnak majd Európába.

Tudtad, hogy a Budapesti Értéktőzsdén forintért (nem euróért) tudsz venni Lufthansa részvényt? Igen, tehát nem kel ide-oda váltogatnod, külföldi tőzsdén drágán kereskedni, hanem a brókercégednél a BÉTa piacon (ide kattintva elolvashatod mi ez) jelenleg áron 4695 forintért vehetsz a részvényből.

Az alábbi ábra jobb oldalán látszik, hogy augusztus óta 3900 forintról 4695-ig ment már a Lufthansa árfolyama, ami 20%-os növekedés. Drasztikus olajár emelkedésre nem nagyon számítunk az elkövetkező időszakban, tehát 5500-6000 forint fölé és emelkedhet a részvény ára.  Ez tovább 17-27%-os emelkedést jelentene.

Használd ki a Budapesti Értéktőzsde adta lehetőségeket, itt van, spórolhatsz is vele 1-2%-ot. Nem mindegy!

Lufthansa  részvény BÉTa Piac
Lufthansa részvény BÉTa Piac

[sam_ad id=”86″ codes=”true”]
Ha tetszett a cikk a #részvényesvagyok hashtaggel oszd meg ismerőseiddel  a közösségi oldalakon.

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)