ÓÓÓ újabb lehetőség. Imádom, amikor árfolyamesésből profitálhatunk

Tavaly több olyan részvénykibocsátásról is írtunk, ahol az árfolyam eséséből profitálhattunk. A tippjeink be is jöttek. Na, de itt jön a következő. Ennyire régen voltam felpörögve egy részvénytől, a Godaddy részvényét fogják a tőzsdére vinni. Már tavaly is felröppent a hír, írtunk is róla, de most már fix.  Április 1-jén a New York Stock Exchange-en fognak forogni a részvényei, a tickerje GDDY lesz. A részvény 17-19 dollár között határozták meg a kibocsátási árat. Hétfőn már kereskedni is lehet a részvénnyel.

IPO-nál általában kockáztatni szoktak az emberek. A Godaddy már régóta jelen van a piacon, tehát a várakozások nem lehetnek olyan nagyok, mint mondjuk az Alibaba vagy a WizzAir részvénykibocsátásánál. A domainbejegyzésből és tárhely szolgáltatásból élő cég jelenleg 12,7 millió felhasználóval rendelkezik. Ez a szám szép és jó, de 2009 óta a cég nem tud profitot felmutatni. 1997 óta működik a cég, 60 millió domaint kezel. Ahhoz, hogy a részvény felfelé induljon kellene egy jó üzleti terv, ez most nincs még meg. Igaz meghökkentő, és sexy reklámokkal nyomul a cég, de a részvényesek, nem biztos, hogy megrohanják a részvényt, és ez nekünk jó.

Szóval megéri kockáztatni. Egy-két hétig (sőt akár hosszabb ideig is) minimum csökkenő trendet várok. Ezt bármelyik brókercégnél le tudjuk kereskedni. Persze itt kockáztatunk, de hát ebből lesz profit. 10-20%-hozamot várok az árfolyameséstől.

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)