Kezdőlap Tőzsde Pánik a tőzsdén? Feszített árfolyamok? Kisebb zuhanás? Mibe fektess az elkövetkező 1-3...

Pánik a tőzsdén? Feszített árfolyamok? Kisebb zuhanás? Mibe fektess az elkövetkező 1-3 évben? Itt a válasz!

-

A tőzsdék soha nem látott emelkedő trendben vannak. Ez főleg annak is köszönhető, hogy az amerikai jegybank több éven keresztül öntötte a pénzt a piacra (FED QE programja), illetve alacsonyak az alapkamatok. A befektetők eddig (elmúlt években) a részvényeket preferálták . Ilyen emelkedés mellett viszont elképzelhető egy nagyobb korrekció (nagyobb árfolyam emelkedés utáni árfolyam esés), főleg azután, hogy a FED elkezdi emelni a kamatát. És van itt még valami, sőt több minden is. Nézd csak!

Az sem kedvez az árfolyamoknak, hogy

Ezek torpantják meg most az árfolyamok emelkedését, és ha most CSAK részvénybe fektetnéd a megtakarításaidat, akkor nagyobb a kockázatod, mint 1-2 évvel ezelőtt. Fel kell készülni az árfolyamesésre is. Mit tehetsz?

Nézzük meg, milyen lehetőségeid vannak, ha szeretnél profitálni:

  • Érdemes eljátszanod a gondolattal, hogy ne csak vételre helyezz el pozíciókat, hanem eladásra is, vagyis shortolj. Ha be akarsz fektetni 10 részvénybe, akkor
    – 5 részvény legyen, melyekre vételre spekulálsz (feltételek: fizessen osztalékot, legyen minimum 5000 munkavállalója, időszakosan vegyél a részvényekből, hogy beátlagold. Főleg bluechip részvényeket válassz).
    – 5 részvény legyen, melyekre eladásra spekulálsz. (feltételek: nem fizet osztalékot, veszteséges, kevés alkalmazott.) Erről még írni fogok a Minneren. Ezekben a részvényekben az a jó, hogy amúgy is érdemes a részvényeik áresésére spekulálni.
  • Befektetési alap: Ne egy, hanem több befektetési alapba oszd el a pénzed, és legyen olyan, ami nemesfémet is tartalmaz (arany, ezüst). 10 ok, amiért számodra is jó választás a befektetési alap
  • Arany/ezüst: A tőkéd egy részét érdemes elhelyezni nemesfémekbe is, mertha pánik van, akkor az árfolyam jobban emelkedhet.

Regisztrálj be a HotForexhez, náluk tudsz árfolyam esésre is kereskedni. Ők támogatják a Minner tőzsde rovatát! Olvasd el a többi tőzsdés cikket is a Minneren. Kattints ide! 

Itt láthatod az S&P500 tőzsde index árfolyamát. Szép kis emelkedés!

sp500

 

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek