Pénzt keresni vloggerkedéssel itthon? Igen, lehet! Dancsó Péter már a TV-ben is!

Ismered Dancsó Pétert? Nem? Nem baj, ő egy vlogger (videóblogger). Youtube csatornáit több százezren követik (kattints a csatornáira: Videománia, Dancsó Péter). Videóit átlagban több mint 200 ezren nézik!!! Ez azt jelenti, hogy itthon ő az egyik legsikeresebb vlogger. A HVG.hu-n találtam a hírt, hogy a Viasat6-on tv műsort kap. Mi ez ha nem siker? Na várjunk csak értelmezzük akkor ezt!

  1. Vloggerként is be lehet futni
  2. a TV és a média is nyitott már itthon az ilyen megoldásokra, sőt lehetőséget kínál a vloggereknek (Mindenkinek előnyös (lásd a cikk végén)
  3. Most az, hogy vlogger, vagy blogger mindegy is. Tudod a Konyhafőnökben pl. Fördös Zé gasztroblogger szerepel.
  4. Egyet jegyezz meg! Dancsó Péter nem vlogger! Vagyis az, de ő tartalmat szolgáltat, műsort ad. Tehát az, hogy ezt a youtube-on vagy TV-ben teszi, az mindegy. Az ő üzlete tehát nem azon alapszik, hogy ő egy vlogger, hanem azon, hogy ő műsort ad. (Huhh remélem érted mire gondolok :), hirtelen nem is tudom, hogy fogalmazzam meg.)

A Viasaton6-on a Nethuszár című műsort fogja vezetni, és beszélget a meghívott vendégeivel. Október 31-től minden szombat délelőtt láthatod majd a műsort.  A videó alatt folytatódik a cikk!

A vállalkozás ötletek között többször is említettem a blogírást mint vállalkozás ötlet, de a vloggerkedésről is írtam (linkek a cikk végén). Dancsó itthon ugyanazt az utat tudta bejárni, mint külföldön Pewdiepie. Utóbbi már könyvet is írt, és szerepel a Tv-ben is. Tehát láthatjuk a média is elkezdett foglalkozni ezzel a területtel, ami jó azért, mert a TV-ben még mindig több emberhez lehet eljutni. A forrásaik is nagyobbak, így egy-egy ilyen műsort olyanok is láthatnak, akik eddig nem kerültek kapcsolatba adott vloggerrel. De a másik oldal sem elhanyagolható, mivel jelen esetben Dancsót több mint 400 000-en követik, és ennek csak 10%-át megfogja a Viasat, hogy nézze a műsort, már megéri nekik. De ennél jóval többen fogják nézni. Én például nem rajongok kifejezetten Dancsó youtube csatornáiért, de szombaton megnézem a műsort, mert kíváncsi vagyok. És a sikerei miatt felnézek Péterre.

Ehhez a cikkhez szorosan kapcsolódnak a következő tartalmaim:
Indíts vállalkozást: 59. ötlet – Vlogger
Indíts vállalkozást: 68. ötlet – Saját főzőműsor a Youtubeon
Indíts vállalkozást: 74. ötlet – Termék, szolgáltatás tesztelő blogger
Te mit szólnál, ha a Youtube csatornáidat megvenné a Disney?
Így is lehet milliókat keresni, turmixolj mobilokat, pl iPhone-t
Mennyit keresnek a Youtube sztárok? Milliókat, dollárban!!! (Forbes, 2015)

Fotó: Dancsó/Youtube

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!