KezdőlapGazdaság és üzletPénzt keresni vloggerkedéssel itthon? Igen, lehet! Dancsó Péter már a TV-ben is!

Pénzt keresni vloggerkedéssel itthon? Igen, lehet! Dancsó Péter már a TV-ben is!

-

Ismered Dancsó Pétert? Nem? Nem baj, ő egy vlogger (videóblogger). Youtube csatornáit több százezren követik (kattints a csatornáira: Videománia, Dancsó Péter). Videóit átlagban több mint 200 ezren nézik!!! Ez azt jelenti, hogy itthon ő az egyik legsikeresebb vlogger. A HVG.hu-n találtam a hírt, hogy a Viasat6-on tv műsort kap. Mi ez ha nem siker? Na várjunk csak értelmezzük akkor ezt!

  1. Vloggerként is be lehet futni
  2. a TV és a média is nyitott már itthon az ilyen megoldásokra, sőt lehetőséget kínál a vloggereknek (Mindenkinek előnyös (lásd a cikk végén)
  3. Most az, hogy vlogger, vagy blogger mindegy is. Tudod a Konyhafőnökben pl. Fördös Zé gasztroblogger szerepel.
  4. Egyet jegyezz meg! Dancsó Péter nem vlogger! Vagyis az, de ő tartalmat szolgáltat, műsort ad. Tehát az, hogy ezt a youtube-on vagy TV-ben teszi, az mindegy. Az ő üzlete tehát nem azon alapszik, hogy ő egy vlogger, hanem azon, hogy ő műsort ad. (Huhh remélem érted mire gondolok :), hirtelen nem is tudom, hogy fogalmazzam meg.)

A Viasaton6-on a Nethuszár című műsort fogja vezetni, és beszélget a meghívott vendégeivel. Október 31-től minden szombat délelőtt láthatod majd a műsort.  A videó alatt folytatódik a cikk!

A vállalkozás ötletek között többször is említettem a blogírást mint vállalkozás ötlet, de a vloggerkedésről is írtam (linkek a cikk végén). Dancsó itthon ugyanazt az utat tudta bejárni, mint külföldön Pewdiepie. Utóbbi már könyvet is írt, és szerepel a Tv-ben is. Tehát láthatjuk a média is elkezdett foglalkozni ezzel a területtel, ami jó azért, mert a TV-ben még mindig több emberhez lehet eljutni. A forrásaik is nagyobbak, így egy-egy ilyen műsort olyanok is láthatnak, akik eddig nem kerültek kapcsolatba adott vloggerrel. De a másik oldal sem elhanyagolható, mivel jelen esetben Dancsót több mint 400 000-en követik, és ennek csak 10%-át megfogja a Viasat, hogy nézze a műsort, már megéri nekik. De ennél jóval többen fogják nézni. Én például nem rajongok kifejezetten Dancsó youtube csatornáiért, de szombaton megnézem a műsort, mert kíváncsi vagyok. És a sikerei miatt felnézek Péterre.

Ehhez a cikkhez szorosan kapcsolódnak a következő tartalmaim:
Indíts vállalkozást: 59. ötlet – Vlogger
Indíts vállalkozást: 68. ötlet – Saját főzőműsor a Youtubeon
Indíts vállalkozást: 74. ötlet – Termék, szolgáltatás tesztelő blogger
Te mit szólnál, ha a Youtube csatornáidat megvenné a Disney?
Így is lehet milliókat keresni, turmixolj mobilokat, pl iPhone-t
Mennyit keresnek a Youtube sztárok? Milliókat, dollárban!!! (Forbes, 2015)

Fotó: Dancsó/Youtube

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek