Pokemon őrület a világon, mobilon, és a tőzsdén is

Július 6. óta rengetgen Pokemon Go lázban égnek. Az applikáció úgy hódította meg a világot, hogy még a legtöbb országban el sem érhető, hanem különböző linkeken keresztül letöltheti, aki elég bátor és eltökélt. És mivel szinte felrobbantotta a social médiát is, így egyre többen töltik le (már az én mobilomon is ott van). Hamarosan itthon is elérhető lesz a játék a mobil storeokban. A letöltés ingyenes is lesz, de nézzük a további infókat, és hogy miért lett hirtelen ilyen népszerű.

A játék a kiterjesztett valóságot (ide kattinva olvashatsz erről többet) használ, így a Pokemonokat úgy látjuk, mintha előttünk lennének a szabadban (természetesen a mobilon keresztül). Az írás melletti gifben is látható.

Az applikációt fejlesztő cég pont jókor jött ki az applikációval, főleg azért is, mert pont most nőtt fel az a fizető képes réteg, akik idejében népszerű volt a mese és a játék.

A kiterjesztett valóság pedig további extra, és élményt nyújt a játékosoknak. A játék ingyenes, de több mindenért is fizetni fognak a játékosok, főleg ha kifogynak egyes “játékelemekből”. Most nem fogom kielemezni a játékot, azt a többi blog, hírportál megteszi (az index cikke tökéletes, kattints ide). (A tartalom végén egy videót is megosztottam). Nézzük a tőzsde részét, mert van itt még mit a tejbe aprítani. A várható applikáción belüli vásárlást még csak megjósolni tudják, így az még meg fogja lökni az árfolyamot, illetve az újabb Pokémon láz. Bár a bevételének csak kis %-át adják a Pokemonhoz köthető bevételek, a várakozások viszont felhajtják az árat.

A Nintendo árfolyama az egekbe szökött, már több mint 50%-ot emelkedett. Igaz, a tavaly augusztusi csúcsot nem tudta még elérni, de ami késik, nem múlik. Várható egy kis korrekció is a nagy emelkedés után, ezt érdemes lesz megfognunk. A papírt OTC piacon USD elszámolásban is meg tudjuk venni, nem kell hozzá így a japán tőzsdén, jenben kereskedni.  Viszont az elemzést az alábbi japán tőzsdén lévő Nintendo részvényre mutatom. 20 000 jenig csökkenhet az árfolyama a korrekció esetén, így akkor lépünk akcióba.

  1. A rá szánt befektetett tőke 1/3-ával veszünk a Nintendo részvényből,
  2. majd várunk, ha felmegy 26 000-ig akkor már vaskos profitban vagyunk, és a további 1/3-nyi összeggel veszünk a papírból,
  3. majd újra várunk, valószínűleg az árfolyam a 26 000-es szint után meglódul. Ekkor már egy későbbi elemzés szerint eldöntjük kell-e még venni, vagy már így is elég profit lesz rajta, hogy szépen kezelni tudjuk a kockázatot.
Nintendo részvény elemzés– A grafikont előhívhatod a www.brokermonitor.hu árfolyam elemzőjében is.
Nintendo részvény elemzés– A grafikont előhívhatod a www.brokermonitor.hu árfolyam elemzőjében is.

Itt egy hosszabb videó, ami bemutatja a játékot:

Szeretnéd először begyakorolni a tőzsdét, a kereskedést? Akkor kattints ide, és töltsd le a belinkelt ebookot, melyből már kellő rálátásod lesz a tőzsdére!

A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja.

Fotó: Youtube

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!