KezdőlapGazdaság és üzletRasszista előítéletek az állásajánlatoknál? Egy srác bebizonyította.

Rasszista előítéletek az állásajánlatoknál? Egy srác bebizonyította.

-

Sok helyen lehetett már olvasni, hogy valakit valamilyen rasszista meggyőződés miatt még csak be se hívtak állásinterjúra (származás, nemi, identitás…..miatt). Egy fiatalembert megpróbálta, hogy a nevét megváltoztatva vajon mennyi ajánlatot kap majd. Először az eredeti nevével próbálkozva elküldte önéletrajzát, majd várt a válaszokra, amik persze nem érkeztek. Majd megváltoztatta a nevét és egyből jöttek a válaszlevelek. Igaz ez amerikai történet, de könnyen el tudjuk képzelni itthon is. Nézd meg a róla készült videót.

Ez is érdekelhet téged:
Melyik munkahelyekre jelent veszélyt a 3D nyomtatás? Fuvarozás, varroda, építőipar?
8,5 euró a német minimálbér

Forrás: buzzfeed

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek