Rasszista előítéletek az állásajánlatoknál? Egy srác bebizonyította.

Sok helyen lehetett már olvasni, hogy valakit valamilyen rasszista meggyőződés miatt még csak be se hívtak állásinterjúra (származás, nemi, identitás…..miatt). Egy fiatalembert megpróbálta, hogy a nevét megváltoztatva vajon mennyi ajánlatot kap majd. Először az eredeti nevével próbálkozva elküldte önéletrajzát, majd várt a válaszokra, amik persze nem érkeztek. Majd megváltoztatta a nevét és egyből jöttek a válaszlevelek. Igaz ez amerikai történet, de könnyen el tudjuk képzelni itthon is. Nézd meg a róla készült videót.

Ez is érdekelhet téged:
Melyik munkahelyekre jelent veszélyt a 3D nyomtatás? Fuvarozás, varroda, építőipar?
8,5 euró a német minimálbér

Forrás: buzzfeed

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!