Részvénykibocsátás előtt a kínai Twitter

Egy kínai közösségi oldalnak lesz a mai napon (április 17-én) a részvénykibocsátása, azaz IPO-ja. A Twitterhez hasonló mikroblog rendszerű portál a Weibo. Legutóbb a Twitter (Ticker: TWTR) részvényét bocsátották ki, a részvény 2014-ig emelkedni tudott, majd esésnek indult, jelenleg a kibocsátási ár környékén mozog, igaz ehhez hozzájárult a technológiai papírok esése is. A Weibo azért lehet érdekes, mert mégis kínai cégről van szó, így ott erősebb lehet mint a Twitter. A cég vezetői figyelmeztetést is adtak ki, mivel kockázati tényezőként figyelembe kell venni a kínai jogi környezet. A mikroblogolást felturbózták azzal, hogy társkeresőként is funkcionál a portál, és már ismerkedős esteket is szervez a cég. Ez az irányvonal jó lehet véleményem szerint.

A részvényt 17-19 dollár között fogják kibocsátani. Jelenleg pénzügyekben nem olyan jó szerepel, mint a Twitter, a Weibo havonta 1,46$ bevételre tesz szert felhasználónként, míg a Twitter 2,76. Tehát láthatjuk különbség van. Igaz a várakozások felhajthatják az árfolyamát. Az internetes cégek ipo-ja kapcsán nagyon negatívak a vélemények.
Legutóbb a King.com részvényét bocsátották ki. Írtuk is (ide kattintva elolvashatod), hogy inkább csökkenni fog az árfolyama, mint emelkedni, be is jött az elemzésünk.

A Weibo részvénykibocsátását inkább csak figyelemmel kell kísérni, és csak akkor érdemes belépni egyik vagy másik irányba, ha kellő jelet kapunk.

Hirdetés
[sam_ad id=”13″ codes=”true”]

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!