Richard Branson cége tőzsdére megy: Virgin America részvénykibocsátás

A Virgin America már a részvénykibocsátásnál tart, és meghatározták az alsó és felső határt is, amin ki fog jönni a tőzsdén a részvény. A tulajdonosai között ott van Richard Branson cége a Virgin Group is (22%), míg 40 százalék tulajdonrésszel a Cyrus Capital Partners rendelkezik. 21-24 dollár között lesz a részvénykibocsátási ár. Így, több mint 300 millió dollárral emelik meg a Virgin America tőkéjét, sőt közel 1 milliárd dollár értékű lesz a fapados társaság.

Csütörtökön lesz a részvénykibocsátás, és a Nasdaq tőzsdén fog forogni, VA tickerrel.
Viszont egy érdekes részvényvásárlás történik közben, a Virgin America 50 millió értékben ad el részvényeket a PAR Capital hedge fundnak. Az érdekesség az, hogy a PAR Capital 4%-kal olcsóbban kapja majd meg a részvényeket, mint a fent említett minimum 21 dolláros ár.

Ez az utóbbi információ segít abban is, hogy körültekintőnek kell lenni a részvénynél, igaz egy nagyon jó cégről is beszélünk, és abszolút mindenkinek belefér a részvényportfóliójába. Én azt mondom ne az első nap vásároljunk, inkább lessük merre is megy tovább. A Barclays és a Deutsche Bank bonyolítják le a kibocsátást.

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!