KezdőlapTőzsdeRichard Branson cége tőzsdére megy: Virgin America részvénykibocsátás

Richard Branson cége tőzsdére megy: Virgin America részvénykibocsátás

-

A Virgin America már a részvénykibocsátásnál tart, és meghatározták az alsó és felső határt is, amin ki fog jönni a tőzsdén a részvény. A tulajdonosai között ott van Richard Branson cége a Virgin Group is (22%), míg 40 százalék tulajdonrésszel a Cyrus Capital Partners rendelkezik. 21-24 dollár között lesz a részvénykibocsátási ár. Így, több mint 300 millió dollárral emelik meg a Virgin America tőkéjét, sőt közel 1 milliárd dollár értékű lesz a fapados társaság.

Csütörtökön lesz a részvénykibocsátás, és a Nasdaq tőzsdén fog forogni, VA tickerrel.
Viszont egy érdekes részvényvásárlás történik közben, a Virgin America 50 millió értékben ad el részvényeket a PAR Capital hedge fundnak. Az érdekesség az, hogy a PAR Capital 4%-kal olcsóbban kapja majd meg a részvényeket, mint a fent említett minimum 21 dolláros ár.

Ez az utóbbi információ segít abban is, hogy körültekintőnek kell lenni a részvénynél, igaz egy nagyon jó cégről is beszélünk, és abszolút mindenkinek belefér a részvényportfóliójába. Én azt mondom ne az első nap vásároljunk, inkább lessük merre is megy tovább. A Barclays és a Deutsche Bank bonyolítják le a kibocsátást.

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek