Savanyú a narancs…

Az elmúlt pár napban túlértékelt cégeket kerestem, és így találtam rá az Orange telekom cégre. Biztosan hallottál már róla, többször felröppent a hír, hogy hazánkba is behozza szolgáltatását.

A cég negyedéves adatai nem valami fényesek, 2015 első negyedévében éves összehasonlításban csökkentek a bevételei. A legnagyobb piacán Franciaországban 1,8%-kal, Spanyolországban 5%-kal csökkent a bevétele előző évi adathoz képest. A cég részvényeivel a New York-i tőzsdén is, illetve a francia tőzsdén is lehet kereskedni. Az amerikai piacon egy kicsit szellős a grafikonja, de én szeretem, ha dollárba van a részvény, így inkább nézzük azt, illetve mert egy szép tőzsdei alakzat rajzolódott ki.

A grafikonon egy úgynevezett fej-váll alakzat alakult ki (L-left, H-head, R-right betűk jelzik). Ennek trendfordító jelentősége van. Az árfolyamon most fog teljesen kialakulni a jobb váll (R).
Most tehát érdemes esésre spekulálni. 15,5 dollár alatt érdemes erre spekulálni. Ha ellenünk menne az árfolyam, emelkedne a részvény, akkor 17 dollárnál ki is tudunk szállni, így 9,6% a kockázatunk. Az árfolyam 14 dollárig leeshet, ez lesz a célárunk. Ez így 10% profitot jelent, tehát a kockázatunk nem olyan jó ebben az esetben. Viszont miután 15 dollárig lement az árfolyam, 16,5-ig húzhatjuk a stop szintünket, így már csak 6,4% a kockázatunk. Érdemes persze a francia tőzsdén is lekereskedni, vagy elosztva a pénzt a kettő között.

Orange részvény elemzés - finviz.com
Orange (NYSE: ORAN) részvény elemzés – finviz.com

Forrás: finviz.com, google/finance, yahoo.finance

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!