Sokat vagy képernyő előtt? Ezzel tartsd edzésben a szemed!

Szoktad reflexből a szemedet dörzsölni vagy az orrod és a szemed közötti részt? Vagy érzed, hogy fáradt a szemed? Ha sokat ülsz képernyő előtt, vagy érzed, hogy sokszor fárad a szemed, akkor érdemes kipróbálnod a kínai szemmasszázst. Én is ezt használom már 2 éve.

Oké, természetesen én is emberből vagyok, így nem mindennap csinálom, pedig tényleg csak 5 perc. A szemmasszázs 4 lépésből áll, mindegyiket 32-szer érdemes végezni. Lényege, hogy megfelelő mennyiségű friss vért sikerül így a szem környékére juttatni, ami elősegíti, hogy kicsit frissüljön a szemed. Sokan még javulást is felfedeznek a látásukban 1-2 év huzamosabb napi rutinszerű szemmasszázs alkalmazásakor. Van egy olyan legenda is, miszerint a kínai iskolákban ez kötelező reggeli “rituálé”, de erre hivatalos forrást még nem találtam, csak néhány cikkben olvastam.

Videó a szemmasszázsról, amit te is meg tudsz csinálni

Mindez képekben

latasjavito_szemmasszazs_

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!