Sorban állnál óránként 5000 forintért a Fekete Pénteken (Black Friday)?

A Fekete Péntek az áruházak, webáruházak legfontosabb napja az évben, ezen időszak alatt képződik az éves forgalom közel 40%-a. Ez főleg az USA-ban divatos, de már Európában is hódit. Sőt hazánkban is nagy kampányt indított több webáruház is. Amerikában egy új “állást”  is teremtet, egy oldalon bárki rendelhet magának olyan embert, aki helyette sorban áll egy megadott üzlet előtt, és ezért körülbelül 5000 Ft-ot fizetnek óránként a bérsorbanállónak.

A várokozások szerint csak az USA-ban 140 millió vásárlóra számítanak, a gazdasági körülmények is adottak ahhoz, hogy rekord forgalom szülessen. Ez előszele lehet a Mikulás Rallynak is, vagyis jó indikátora lehet.

December első hetében elstartol a részvénypiacok szempontjából oly jelentős Mikulás rally, amely egészen az év végéig tart. Ebben az időszakban söpör végig a karácsonyi vásárlási láz, amely komoly kihatással van a tőzsdei részvényekre. Az év ezen szakaszában komoly árfolyam emelkedésekre lehet számítani, átlagban ebben a hónapban emelkedés volt megfigyelhető. Erről részletesebben a jövő héten fogunk írni.

Fotó: BusinessInsider

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!