Soros György szerint olyan a helyzet (a tőkepiacon), mint 2008-ban? Biztos ez?

Soros György Fotó: Harald Dettenborn, München Security Conference

Soros György Srí Lankán, egy gazdasági fórumon beszélt arról, hogy “Amikor a globális pénzügyi piacokra nézek, súlyos kihívásokat látok, melyek a 2008-as pénzügyi válságra emlékeztetnek.” Ezt azután mondta Soros, hogy kínai CSI 300 részvényindexben szereplő részvények kereskedését felfüggesztették 30 perc után (erről a videó a bejegyzés végén).

A kínai tőzsdét egy új szabály miatt állították le (erről részletesen a cikk végén a videóban). Ugye emlékszel több cikkemre is, melyben azt taglalom, hogy ezek a tőzsde guruk, vagy brókercégek, elemző cégek sokszor saját maguk malmára akarják hajtani a vizet. Pl. ez a cikkem: Pánik tőzsdén? Esnek a részvények? Gondolkodj, újságíró (elemző) kollégám, mielőtt pánikot keltesz!

Figyelem!
Persze az elemzőkre figyelni is kell, nem azt mondom, hogy mindig a saját spekulációjukat próbálják erősíteni, de legtöbbször igen. Amikor befektetésben gondolkodunk, ezt is figyelembe vesszük persze. És figyelem én is ki mit mond, de mögé is nézek. A nagyobb hazai tőzsdei portálokon is mennyi “összeomlásos” cikket olvasni, igaz? Mindig mosolygok magamban, szinten minden hónapban ezt mondja valaki. Sőt, mielőtt a Dow Jones kétszámjegyű emelkedést mutatott fel, akkor is ezt mondták páran. Tehát a tippem, járj nyitott szemmel, de ne tulajdoníts egyből egy-egy ilyen véleménynek nagy jelentőséget.

Kíváncsi vagy mibe fektet éppen Soros? Következő cikkemből kiderül.

Fotó: Harald Dettenborn,
München Security Conference

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!