szombat, január 16, 2021

Star Wars lázban ég mindenki, még a befektetők is

Szerintem nincs olyan nap, hogy ne találkoznál valahol Star Wars felirattal, film jelenettel… A weben, a boltokban, plakátokon, céges reklámokban… mindenhol ott a film! És még a befektetők is zabálják? Mióta kiderült, hogy szinte kasszát robbant a film, a részvény több százalékos pluszban. Várjunk csak!

A vállalat 2012-ben vette meg 4 milliárd dollárért a Lucasfilmet, vagyis a Star Wars film jogait is. Én is a Disney részvényre úgy keltettem fel a figyelmeteket, hogy a Star Wars-ról írtam. Hát igen, így könnyű tálalni a részvényt. Pedig a filmből származó bevétele a Walt Disneynek csak töredéke az összes bevételéhez képest. A GoldmanSachs kiszámolta, hogy a jegybevételekből 100 milliónként (dollárban) 2 centet hoz a részvény, és még a hozzá kapcsolódó jogdíjakat nem számolták bele. 1,5-2 milliárd os jegyárbevételt várnak. Így kiszámolva látható, hogy a Star Wars tényleg csak a bevétel töredéke. A következő részekből fog megtérülni igazán a cégnek a 4 milliárd dolláros vételár. Annyi viszont biztos, hogy Hollywood nagyon felpörgött!

Ha ebben a néhány évben sikerül rávenni a Kínaiakat, hogy nézzék a filmet, akkor pedig még nagyobb sikerük lesz az újabb részek moziba kerülése után. Igen itt a legérdekesebb dolog. Ez a film úgy fog bekerülni a kasszasikerek közé, hogy Kínában nem lesz nagy nézettsége, mivel ott még nincs rajongótábora.

A Walt Disney Hollywood meghatározó szereplője. A részvény árfolyam szépen emelkedik is. Az előző elemzésemen nem változtatok:

Kasszasiker lesz a Star Wars 7? Naná!
Az árfolyam jó szinten van ahhoz, hogy újra vásároljunk. Korrekció kellett az árfolyamba, mivel ez megtörtént folytatódhat a vásárlás. A 130-140 dolláros célár teljesen reális. Így újra kisebb kockázattal (100 dollár alatt eladhatod a részvényeket, és akkor 10% kockázatod van), nagyobb profitod lehet, mivel 18-27% profit vár rád (+ évente 1,2% osztalék).

disneystarwars2

 

Fotó: Star Wars/Facebook

 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek