KezdőlapTőzsdeStar Wars lázban ég mindenki, még a befektetők is

Star Wars lázban ég mindenki, még a befektetők is

-

Szerintem nincs olyan nap, hogy ne találkoznál valahol Star Wars felirattal, film jelenettel… A weben, a boltokban, plakátokon, céges reklámokban… mindenhol ott a film! És még a befektetők is zabálják? Mióta kiderült, hogy szinte kasszát robbant a film, a részvény több százalékos pluszban. Várjunk csak!

A vállalat 2012-ben vette meg 4 milliárd dollárért a Lucasfilmet, vagyis a Star Wars film jogait is. Én is a Disney részvényre úgy keltettem fel a figyelmeteket, hogy a Star Wars-ról írtam. Hát igen, így könnyű tálalni a részvényt. Pedig a filmből származó bevétele a Walt Disneynek csak töredéke az összes bevételéhez képest. A GoldmanSachs kiszámolta, hogy a jegybevételekből 100 milliónként (dollárban) 2 centet hoz a részvény, és még a hozzá kapcsolódó jogdíjakat nem számolták bele. 1,5-2 milliárd os jegyárbevételt várnak. Így kiszámolva látható, hogy a Star Wars tényleg csak a bevétel töredéke. A következő részekből fog megtérülni igazán a cégnek a 4 milliárd dolláros vételár. Annyi viszont biztos, hogy Hollywood nagyon felpörgött!

Ha ebben a néhány évben sikerül rávenni a Kínaiakat, hogy nézzék a filmet, akkor pedig még nagyobb sikerük lesz az újabb részek moziba kerülése után. Igen itt a legérdekesebb dolog. Ez a film úgy fog bekerülni a kasszasikerek közé, hogy Kínában nem lesz nagy nézettsége, mivel ott még nincs rajongótábora.

A Walt Disney Hollywood meghatározó szereplője. A részvény árfolyam szépen emelkedik is. Az előző elemzésemen nem változtatok:

Kasszasiker lesz a Star Wars 7? Naná!
Az árfolyam jó szinten van ahhoz, hogy újra vásároljunk. Korrekció kellett az árfolyamba, mivel ez megtörtént folytatódhat a vásárlás. A 130-140 dolláros célár teljesen reális. Így újra kisebb kockázattal (100 dollár alatt eladhatod a részvényeket, és akkor 10% kockázatod van), nagyobb profitod lehet, mivel 18-27% profit vár rád (+ évente 1,2% osztalék).

disneystarwars2

 

Fotó: Star Wars/Facebook

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek