Startup film – Silicon Valley, ami a filmben van az….

Már a második évadját nézem a Silicon Valley-nek, vagyis a Szilícium-völgy című sorozatnak. Ajánlom figyelmébe mindenkinek a filmet, mert élvezetes, és akinek ez az érdeklődési köre, vagy érdeklődik a Szilícium-völgy iránt, neki biztos jó választás. Persze ez egy szórakoztató film, így van benne ferdítés is.

Nem akarok minden fontos jelenetet lelőni, ha még nem láttad, de például a cégek körül nem ilyen gyorsan történnek az események, mint a sorozatban látható. Sőt a fejlesztések is akár több éven át folyhatnak, és kezdeti termékhez nem is biztos hogy ragaszkodnak egy-egy startupnál, vagyis változik a termék. Amit vicces volt látni azaz, hogy az egyik befektető azt mondja, hogy “Ne termelj nyereséget, profitot, mert az nem jó., onnantól elvárja a többi befektetők a Wall Street…, hogy negyedévről negyedévre profitot termelj. Legyél veszteséges sokáig, ezt csinálja például az Amazon is, vagy a Twitter.” Ez persze most nem szó szerinti idézet a filmből, de ez volt a lényege. Amivel valószínűleg egyet is értek, sőt szerintem több startupnál is ez bevett szokás lehet, főleg a részvénykibocsátást követően.

A másik érdekes dolog, hogy a filmmel ellentétben a konkurencia harc nem olyan nagy a startupoknál, nem 1 éven múlik egy-egy startup bukása. Ilyen rövid idő alatt a konkurencia se tudja lerohanni az egész piacot, mindig lesz olyan, akinek jó lesz a mi szolgáltatásunk is. Mindig lesz olyan, aki valamiért a másik céget szereti… Tudod, attól még, hogy van a piacon olyan vállalkozás (amit éppen elindítanál), attól még indíthatsz te is hasonlót.

Nézd te is a sorozatot, rád bízom hol :), mert több olyan rész is van, amiből tanulhatsz.

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!