KezdőlapGazdaság és üzletStartup film - Silicon Valley, ami a filmben van az....

Startup film – Silicon Valley, ami a filmben van az….

-

Már a második évadját nézem a Silicon Valley-nek, vagyis a Szilícium-völgy című sorozatnak. Ajánlom figyelmébe mindenkinek a filmet, mert élvezetes, és akinek ez az érdeklődési köre, vagy érdeklődik a Szilícium-völgy iránt, neki biztos jó választás. Persze ez egy szórakoztató film, így van benne ferdítés is.

Nem akarok minden fontos jelenetet lelőni, ha még nem láttad, de például a cégek körül nem ilyen gyorsan történnek az események, mint a sorozatban látható. Sőt a fejlesztések is akár több éven át folyhatnak, és kezdeti termékhez nem is biztos hogy ragaszkodnak egy-egy startupnál, vagyis változik a termék. Amit vicces volt látni azaz, hogy az egyik befektető azt mondja, hogy “Ne termelj nyereséget, profitot, mert az nem jó., onnantól elvárja a többi befektetők a Wall Street…, hogy negyedévről negyedévre profitot termelj. Legyél veszteséges sokáig, ezt csinálja például az Amazon is, vagy a Twitter.” Ez persze most nem szó szerinti idézet a filmből, de ez volt a lényege. Amivel valószínűleg egyet is értek, sőt szerintem több startupnál is ez bevett szokás lehet, főleg a részvénykibocsátást követően.

A másik érdekes dolog, hogy a filmmel ellentétben a konkurencia harc nem olyan nagy a startupoknál, nem 1 éven múlik egy-egy startup bukása. Ilyen rövid idő alatt a konkurencia se tudja lerohanni az egész piacot, mindig lesz olyan, akinek jó lesz a mi szolgáltatásunk is. Mindig lesz olyan, aki valamiért a másik céget szereti… Tudod, attól még, hogy van a piacon olyan vállalkozás (amit éppen elindítanál), attól még indíthatsz te is hasonlót.

Nézd te is a sorozatot, rád bízom hol :), mert több olyan rész is van, amiből tanulhatsz.

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek