Startupok az OTC piacon

Írtunk már cikket a penny stockokról, magyarra lefordítva filléres részvényekről. Aki OTC piacon kereskedik, neki azt hiszem adrenalinnal nincs gondja. De nézzük bele startup szférához közel álló cégek részvényeibe. Igaz a papírok csak az OTC piacon forognak, de képzeljük csak el, hogy a 0,3 dolláron lévő részvényünket kibocsátják a részvénypiacon (pl. NASDAQ) 5-10, vagy akár 20 dollárért, mindjárt máshogy állnánk ezekhez a startup cégekhez. A most hozott példámban az első cég már régebb óta tevékenykedik (nem is igazán startup, de manapság mi nem az…), a másik részvényre már mindenki rábökheti, hogy az, mivel mobilappot fejleszt.

[sam id=”7″ codes=”true”]
Hirdetés
A New Leaf Brands Inc (Ticker: NLEF)  fő tevékenysége gyümölcslevek készítése. Az árfolyama tegnap 85,48%-ot emelkedett. A cég folyamatosan vezeti be új termékeit, lehet benne még további potenciál.

penny_nlef

 

A következő példánk a Pingify International Inc. Erre a vállalatra igazi startupként tekinthetünk, mobilalkalmazásban utazik, innovatív, akár felvásárlás előtt is állhat. Igaz tegnap 56,68%-ot esett, bár előtte emelkedett szépen, így nem tekinthető veszélyes részvénynek. Volt már a részvényárfolyam 1,4 dolláron is. A forgalom májusban nőtt meg olyan nagyra, hogy foglalkozik már velük a média is (mi is). Érdemes lehet elgondolkodni a részvényvásárláson. További infók a www.pingify.com oldalon.

penny_pingfy

 

forrás: yahoo/finance, pingify.com

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!