vasárnap, január 17, 2021

Strapabíró öltönyben futotta le a félmaratont – Óriási marketing fogás

Van egy okos ruhával foglalkozó startup, a  Ministry of Supply. Igen, jól olvasod, mindent okosítanak. Sok-sok kütyüt beletesznek öltönybe, ingbe, gatyába… Ez a cég viszont nem csak ezzel, hanem strapabíró ruhadarabokkal is foglalkozik. Így egy olyan öltönyt terveztek, ami nagyobb teherbírásnak is ellenáll, például futásnak….

Gihan Amarasiriwardena a vállalat CEO-ja már régóta tesztelte futásra az öltönyt, legtöbbször reggelente futáshoz. Egy tippet már adott is, nyakkendőtű nélkül ne kezdj el futni öltönyben. Nos Gihan úgy döntött, lefut egy félmaratont. Kollégája ezt kamerára is vette, mivel ez egyben egy Guiness-rekord kísérlet is volt. Az öltöny ellenére 1:24:41 alatt lefutotta a távot. Persze kicsit megizzadt, de az öltönynek semmi baja nem lett.

Az akciójuk még december elején volt, a FastCompany pár napja hozta le a cikket róla, így került az én látókörömbe is.

oltony_felmaraton2

Mi ez, ha nem gerillamarketing? Erről itt olvashatsz többet >>> Gerillamarketing tippek, trükkök, ötletek – így csináld

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek