KezdőlapGazdaság és üzletSzámít a ruha/öltözködés az üzleti életben?

Számít a ruha/öltözködés az üzleti életben?

-

Megoszlanak a vélemények arról, hogy mennyire fontos az öltözködés az üzleti életben. Sajnos azonban azt kell mondjam, a többség úgy gondolja, hogy igenis számít, főleg itthon Magyarországon. Most le is lőttem a cikk egészét, azért olvasd csak tovább. Te se akarnál olyannal üzletet kötni, aki szakadt ruhában tárgyal. Igaz? Bár az is tény, hogy….

… minél tehetősebb valaki, annál szolídabban öltözik. Ettől még elegánsak, ezt tapasztaltam több ügyfél esetében is. Egyet jegyezz meg: aki el akar valamit adni, annak igenis ki kell öltöznie, legyen bárhol is a világban. Már egy ing is csodákra képes (férfiak esetében). Drága óra? Teheted fel a kérdést magadban. Már egy 30-50 ezres Fossil megfelelő ahhoz, hogy picit a látszatra is hass. Elmesélek egy érdekes történetet (rövid leszek).

Anno, amikor elkezdtem értékesíteni egy cégnél, a vezetőm azt mondta, hogy érdemes öltönyben telefonálni, mert akkor a másik oldalon is jobb a telefonbeszélgetés fogadtatása. Mondtam magamban, hogy ez hülye, mégis hogyan menne át az érzés, hogy öltönyben vagyok. Aztán később rájöttem, sokkal magabiztosabb az ember. Érted? Még csak nem is találkoztam az illetővel, de kiöltözve hívtam fel. Hát igen, mégsem mackónadrágban telefonáltam, az olyan fura lenne. Szóval igen, igaza volt az oktatómnak. Tévhit az, hogy külföldön sem számít az öltözék, sokan az USA-t emlegetik. Több ügyfelem is tárgyal az USA-ban és abszolút más véleménnyel vannak, ott is megkövetelik a jól öltöztöttséget. Fontos! Nem kell vagyonokat költeni rá, mint írtam, egy ing is csodákra képes.

Ne feledd! Október 1. SikerRoadshow! Neked is ott a helyed! Jelentkezz most! 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek