Szeptember a legpocsékabb hónap a tőzsdén

Átlagban szeptemberben esnek legtöbbet a részvények. Az amerikai tőzsdeindexek közül az S&p500 1950 óta átlagba 0,5%-ot esett ebben a hónapban. Persze ez régi statisztika, mert érdekes megfigyelni, hogy az elmúlt öt évben csak egyszer volt csökkenés szeptemberben. Tehát, ha az eddigi statisztikát követtük volna veszítettünk volna az elmúlt 5 évben, de mi történik akkor. ha most szeptemberben egy nagy esés lesz? Ez valószínűleg nem következik be, mivel a háborús helyzetben is tudnak a részvények emelkedni. Ha szeptember tartaná az előbb említett átlagot, inkább elképzelhető, hogy későbbre eloszlik az átlagos esés. Persze a képen szemléltetett évek is csalókák, mivel 2007-2008-ban nagyot estek ilyenkor ősszel a részvények.

Legutóbb leírtuk egy cikkben azt az 5 okot, amiért nem lesz tőzsde összeomlás, érdemes elolvasni. A másik fontos tényező, amire sok befektető most figyel. a startupok. A felvásárlások száma megugrott, és persze jönnek az irreálisan nagy cégértékek. A Snapchatet például 10 milliárd dollárra becsülik. Hogyan jöhet ez ki? Túlzás?

Nem biztos, hogy túlzás. A felhasználói bázisát értékelik a mostani tapasztalatok szerint. Tehát már előre tudják, ez mennyi bevételt hozhat. Jelenleg nem úgy állnak a kockázati tőkebefektetések, sőt az részvénykibocsátások sem, hogy egy újabb dotcom lufi alakulna ki. Erről itt olvashatsz.

 

forrás: cnnmoney

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!