Szeptember a legpocsékabb hónap a tőzsdén

Átlagban szeptemberben esnek legtöbbet a részvények. Az amerikai tőzsdeindexek közül az S&p500 1950 óta átlagba 0,5%-ot esett ebben a hónapban. Persze ez régi statisztika, mert érdekes megfigyelni, hogy az elmúlt öt évben csak egyszer volt csökkenés szeptemberben. Tehát, ha az eddigi statisztikát követtük volna veszítettünk volna az elmúlt 5 évben, de mi történik akkor. ha most szeptemberben egy nagy esés lesz? Ez valószínűleg nem következik be, mivel a háborús helyzetben is tudnak a részvények emelkedni. Ha szeptember tartaná az előbb említett átlagot, inkább elképzelhető, hogy későbbre eloszlik az átlagos esés. Persze a képen szemléltetett évek is csalókák, mivel 2007-2008-ban nagyot estek ilyenkor ősszel a részvények.

Legutóbb leírtuk egy cikkben azt az 5 okot, amiért nem lesz tőzsde összeomlás, érdemes elolvasni. A másik fontos tényező, amire sok befektető most figyel. a startupok. A felvásárlások száma megugrott, és persze jönnek az irreálisan nagy cégértékek. A Snapchatet például 10 milliárd dollárra becsülik. Hogyan jöhet ez ki? Túlzás?

Nem biztos, hogy túlzás. A felhasználói bázisát értékelik a mostani tapasztalatok szerint. Tehát már előre tudják, ez mennyi bevételt hozhat. Jelenleg nem úgy állnak a kockázati tőkebefektetések, sőt az részvénykibocsátások sem, hogy egy újabb dotcom lufi alakulna ki. Erről itt olvashatsz.

 

forrás: cnnmoney

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!