Szereted a drón videókat? Egyre kevesebbet fogsz látni

Dron - wikipedia
Dron - wikipedia

Külföldön egyre több mindenre használják a drónokat, filmekhez, rendőrségi járőrözéshez, vízimentéshez, étel kiszállításhoz…. sorolhatnám tovább, de legfőképpen, amit mi is érzékelünk, például városokról, tájakról készült légi felvételeket készítenek velük.

Az ilyen videókra gondoltunk:

Nemcsak hazánkban, de külföldön sincs szabályozás a drónokról. Az Egyesült Államokhoz tartozó Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) már tavaly jelezte, hogy 2015. szeptemberében döntenek a pilóta nélküli drónok szabályairól, légtérbe való integrálásáról. Többek között a többi hatóság is az amerikai álláspontra vár, jelenleg senki nem hozott még mérvadó szabályt. Most úgy néz ki, előrébb hozhatják szabályok lefektetését.

Valószínűleg a döntés megsürgetéséhez valami katasztrófának kell törénnie, amit drónok követnek. Igaz az ezt is jelentené, hogy a szabályozás is szigorúbb lenne. De például, mi történik, ha egy drón követ el egy gyilkosságot, akár fényes nappal? Rendőr legyen a talpán aki, azt kinyomozza. Egy ilyen esemény után sürgős döntés elé kerülne minden hatóság.

A CES technológiai kiállítást is ellepték az egyre jobb, otthon is használható drónok. Valószínűleg a későbbiekben a fent látott videóhoz külön engedélyezési procedúrán kell majd keresztül mennie annak, aki ilyet készíteni akar.

Ez a cikk is érdekelhet:
Quadcopter építése otthon, nagyon olcsón

Fotó: wikipedia.org

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!