Szereted a drón videókat? Egyre kevesebbet fogsz látni

Dron - wikipedia
Dron - wikipedia

Külföldön egyre több mindenre használják a drónokat, filmekhez, rendőrségi járőrözéshez, vízimentéshez, étel kiszállításhoz…. sorolhatnám tovább, de legfőképpen, amit mi is érzékelünk, például városokról, tájakról készült légi felvételeket készítenek velük.

Az ilyen videókra gondoltunk:

Nemcsak hazánkban, de külföldön sincs szabályozás a drónokról. Az Egyesült Államokhoz tartozó Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) már tavaly jelezte, hogy 2015. szeptemberében döntenek a pilóta nélküli drónok szabályairól, légtérbe való integrálásáról. Többek között a többi hatóság is az amerikai álláspontra vár, jelenleg senki nem hozott még mérvadó szabályt. Most úgy néz ki, előrébb hozhatják szabályok lefektetését.

Valószínűleg a döntés megsürgetéséhez valami katasztrófának kell törénnie, amit drónok követnek. Igaz az ezt is jelentené, hogy a szabályozás is szigorúbb lenne. De például, mi történik, ha egy drón követ el egy gyilkosságot, akár fényes nappal? Rendőr legyen a talpán aki, azt kinyomozza. Egy ilyen esemény után sürgős döntés elé kerülne minden hatóság.

A CES technológiai kiállítást is ellepték az egyre jobb, otthon is használható drónok. Valószínűleg a későbbiekben a fent látott videóhoz külön engedélyezési procedúrán kell majd keresztül mennie annak, aki ilyet készíteni akar.

Ez a cikk is érdekelhet:
Quadcopter építése otthon, nagyon olcsón

Fotó: wikipedia.org