Szeretsz aludni? Attól még lehetsz sikeres üzletember, vállalkozó, cégvezető!!

Többször olvastam már, hogy a sikeres üzletemberek korán kelnek, akár már hajnalban is. Őszintén megvallva, látom is benne a rációt, legalábbis sok mindent el lehet végezni példuál hajanli 5-6tól 9-10 óráig. Tehát előnyös lehet korán kelni. Azt is olvastam, hogy a sikeres vezetők, üzletemberek alig 5-6 órát alszanak, max 7-et.

Volt már olyan kérdés a Minner Facebook chatjén keresztül, hogy mikor érdemes munkába állni, mennyit érdemes aludni vállalkozóként… Nem is lepődtem meg a kérdés feltevésen. Ha jól emlékszem, azt írtam, 7 óra alvás kell az embernek, hogy biztosan kipihenje magát. És bizony a legtöbb vállalkozó bevallása szerint ennél kevesebbet alszik, ezért is kérdeztek rá már nálam.

Most meg is örültem annak, hogy az egyik általam is példaképnek tartott Neil Patel a blogjában írta le, hogy ő bizony sokat alszik. Nem is keveset, átlagban 9 óra 25 percet alszik. Neil Patelt érdemes követned is, mert nemcsak a szövegírás terén ért el brutális sikereket, hanem több millió dolláros vállalkozást is felhúzott. Érdemes ránézni a weboldalára is >>> neilpatel.com
Nagyon jó marketing tanácsadó is egyben.

Persze, egy ember nem egy nagy statisztikai halmaz, mégis azért irtam le ezt most, hogy mutassak ellenpéldát, ami azt mutatja meg, hogy a siker nem azon múlik, hogy mennyit alszol. A következőkre viszont érdemes figyelni, illetve beépíteni a napi rutinodba:

  • 7 óra alvás kell ahhoz, hogy kipihend magad, és teljes erőbedobással tudj dolgozni (szellemi munkát végzőknek is).
  • Azért kelnek korán a vállalkozók, hogy reggel 10-ig a munka oroszlánrészét elvégezzék, vagy az olyan tevékenységet, amit egyedül is meg tudnak tenni.
  • Reggel érdemes 2 dl vízzel indítani a napot, már az ágy elhagyását követően. Ez néha a kávénál is jobban beindítja az embert. Plusz a testet átmozgató gyakorlatok is jó hatással vannak a szervezetre.

Ehhez kapcsolódó cikk: 

Fotó: Flickr/ David Goehring
Forrás: Neil Patel / entrepreneur.com

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!