Kezdőlap Vállalkozás Így tartsd fenn a motivációd, lelkesedésed vállalkozóként, alkalmazottként

Így tartsd fenn a motivációd, lelkesedésed vállalkozóként, alkalmazottként

-

A munkában nem mindig tud motivált lenni az ember, főleg ezt huzamosabb ideig fenntartani. Sőt, néha elveszítjük a fonalat, ami a munka rovására is mehet. Maga a motivációnk hullámzásával semmi gond nincs, ettől vagyunk emberek. A cikk címében azért is írtam vállalkozókról és alkalmazottakról, mert olyan tartalmat készítettem, amit mindenki hasznosítani tud. A tippek között nekem a legjobban a zenés tetszett, főleg mert az alá is van támasztva tudományos magyarázattal. Vágjunk is bele!

Célok

Nem, ez most nem egy bullshit generátor része. Meg kell említenem a célokat. Természetesen ezt te is tudod. Célok nem csak azért kellenek, hogy teljesítsük őket. Lehetséges, hogy eltérünk az eredeti célunktól, de mindenképpen kellenek. A célokhoz érdemes apróbb állomásokat, kisebb célokat is kitűzni, hogy a megfelelő sikerélményünk megmaradjon, és motiváltak maradjunk.

Átgondolni, eddig mit értél el

A legtöbben annyira dolgoznak, hogy szinte végig se gondolják, eddig mit értek el. Bármilyen kis sikered, vagy bármilyen produktumod van, akkor ez a rész tetszeni fog. Állj meg egy pillanatra! Szinte az időben is. Ülj le, és dőlj hátra! Gondold végig, mit értél el! Nézz rá a honlapodra, termékedre, bankszámládra, irodádra…! És mondd azt, igen megcsináltam! Hidd el, néha jó tudatosítani ezeket, mert elfelejtjük sokszor, mennyi mindent elértünk már.

Ajándékozd meg magad – Csimpánzeffektus 🙂

Képzeld, egy új nagyobb megbízás, ügyfél után mindig elmegyünk a párommal étterembe. Természetesen máskor is megyünk, de akkor tudatosan. Megajándékozom magamat (magunkat). És máris a csimpánzeffektusnál vagyunk. Tudod, amit egyszer megízlel az ember, többször el akarja érni. De a jutalom bármi lehet, nyaralás, utazás, wellness… Ezzel lesz igazán produktuma a munkádnak, nem a pénznek, és így még jobban kézzel fogható lesz a siker. Az élmény!

Hallgass rádiót vagy népszerű slágereket, vagy amit szeretsz

Szintén egy érdekes dolgot hozok neked tippként. Amikor siker ér, vagy végzel egy projekttel, akkor hallgass pl. rádiót vagy népszerűbb slágereket. Majd később hallgasd akkor ezeket a számokat, amikor nagyobb feladat előtt állsz, vagy jobb munkát szeretnél végezni. Fontos! Ne munka közben hallgass zenét, hanem előtte 5-10 perccel! Az agyad később kapcsolni fogja a zenéhez az eredményességet, és nagyobb lendülettel is dolgozol. Érdemes kiválasztani olyan zenéket, amiknél tapasztalod, hogy jobban megy a munka. A zene azért hat ránk, mert érzelmi reakciókat vált ki, másrészt fokozza a hangulatot. A forrás egyrészt saját tapasztalat, másrészt tudományosan alátámasztott információkat ide kattintva olvashatsz (a belinkelt cikk kutatással alá van támasztva). Gondolj csak vissza, hogy történt-e már veled ilyen! Tudod, ez ahhoz hasonló, mint az álmosoly. Olvasd el ezt a Facebook posztot hozzá:

Lehet az a baj, hogy túlságosan fókuszálsz a munkára?

Az alábbi cikkben olyan tippeket hozok, amivel kizökkentheted magad a munkából és a mélypontról is el tudsz rugaszkodni. Szinte minden munkára érvényes, hogy folyamatosan találkozunk olyan feladatokkal, problémákkal, amik előtte nem fordultak elő, vagy éppen egyedi megoldást igényelnek. Ebben segít neked ez az ötlet lista:  Nincs kreativitásom. Egyedi problémával, feladattal találkoztam. Mit csináljak?

Motivációs videó, idézetek, könyvek, zenehallgatás…

Sok emberre hatással vannak a bekezdés címében felsorolt “eszközök”. Azért is érdemes kipróbálnod, mert lehet, hogy rád is hatnak. Időnként hoz egy löketet. Én például a linken található youtube videót szoktam a háttérben hallgatni. Néha fekvőtámasz közben… Így csak ajánlani tudom, visszazökkent a munkába.

Ehhez kapcsolódó tartalom:
– 5 motivációs videó, amit látnod kell

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek