Így tartsd fenn a motivációd, lelkesedésed vállalkozóként, alkalmazottként

A munkában nem mindig tud motivált lenni az ember, főleg ezt huzamosabb ideig fenntartani. Sőt, néha elveszítjük a fonalat, ami a munka rovására is mehet. Maga a motivációnk hullámzásával semmi gond nincs, ettől vagyunk emberek. A cikk címében azért is írtam vállalkozókról és alkalmazottakról, mert olyan tartalmat készítettem, amit mindenki hasznosítani tud. A tippek között nekem a legjobban a zenés tetszett, főleg mert az alá is van támasztva tudományos magyarázattal. Vágjunk is bele!

Célok

Nem, ez most nem egy bullshit generátor része. Meg kell említenem a célokat. Természetesen ezt te is tudod. Célok nem csak azért kellenek, hogy teljesítsük őket. Lehetséges, hogy eltérünk az eredeti célunktól, de mindenképpen kellenek. A célokhoz érdemes apróbb állomásokat, kisebb célokat is kitűzni, hogy a megfelelő sikerélményünk megmaradjon, és motiváltak maradjunk.

Átgondolni, eddig mit értél el

A legtöbben annyira dolgoznak, hogy szinte végig se gondolják, eddig mit értek el. Bármilyen kis sikered, vagy bármilyen produktumod van, akkor ez a rész tetszeni fog. Állj meg egy pillanatra! Szinte az időben is. Ülj le, és dőlj hátra! Gondold végig, mit értél el! Nézz rá a honlapodra, termékedre, bankszámládra, irodádra…! És mondd azt, igen megcsináltam! Hidd el, néha jó tudatosítani ezeket, mert elfelejtjük sokszor, mennyi mindent elértünk már.

Ajándékozd meg magad – Csimpánzeffektus 🙂

Képzeld, egy új nagyobb megbízás, ügyfél után mindig elmegyünk a párommal étterembe. Természetesen máskor is megyünk, de akkor tudatosan. Megajándékozom magamat (magunkat). És máris a csimpánzeffektusnál vagyunk. Tudod, amit egyszer megízlel az ember, többször el akarja érni. De a jutalom bármi lehet, nyaralás, utazás, wellness… Ezzel lesz igazán produktuma a munkádnak, nem a pénznek, és így még jobban kézzel fogható lesz a siker. Az élmény!

Hallgass rádiót vagy népszerű slágereket, vagy amit szeretsz

Szintén egy érdekes dolgot hozok neked tippként. Amikor siker ér, vagy végzel egy projekttel, akkor hallgass pl. rádiót vagy népszerűbb slágereket. Majd később hallgasd akkor ezeket a számokat, amikor nagyobb feladat előtt állsz, vagy jobb munkát szeretnél végezni. Fontos! Ne munka közben hallgass zenét, hanem előtte 5-10 perccel! Az agyad később kapcsolni fogja a zenéhez az eredményességet, és nagyobb lendülettel is dolgozol. Érdemes kiválasztani olyan zenéket, amiknél tapasztalod, hogy jobban megy a munka. A zene azért hat ránk, mert érzelmi reakciókat vált ki, másrészt fokozza a hangulatot. A forrás egyrészt saját tapasztalat, másrészt tudományosan alátámasztott információkat ide kattintva olvashatsz (a belinkelt cikk kutatással alá van támasztva). Gondolj csak vissza, hogy történt-e már veled ilyen! Tudod, ez ahhoz hasonló, mint az álmosoly. Olvasd el ezt a Facebook posztot hozzá:

Lehet az a baj, hogy túlságosan fókuszálsz a munkára?

Az alábbi cikkben olyan tippeket hozok, amivel kizökkentheted magad a munkából és a mélypontról is el tudsz rugaszkodni. Szinte minden munkára érvényes, hogy folyamatosan találkozunk olyan feladatokkal, problémákkal, amik előtte nem fordultak elő, vagy éppen egyedi megoldást igényelnek. Ebben segít neked ez az ötlet lista:  Nincs kreativitásom. Egyedi problémával, feladattal találkoztam. Mit csináljak?

Motivációs videó, idézetek, könyvek, zenehallgatás…

Sok emberre hatással vannak a bekezdés címében felsorolt “eszközök”. Azért is érdemes kipróbálnod, mert lehet, hogy rád is hatnak. Időnként hoz egy löketet. Én például a linken található youtube videót szoktam a háttérben hallgatni. Néha fekvőtámasz közben… Így csak ajánlani tudom, visszazökkent a munkába.

Ehhez kapcsolódó tartalom:
– 5 motivációs videó, amit látnod kell

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

A digitális világban folyamatosan újabb trendek ütik fel a fejüket, amiket nehéz lekövetni és persze nem is mindig szükséges, de nem árt néha kísérletezgetni. Ezzel a küldetéssel nem azt mondjuk, hogy cseréld le teljesen a weboldalad dizájnját, apróbb módosításokkal is konverziónövekedést tudsz elérni. Például a Minner is 2018 óta apróbb módosításokat alkalmaz. Adunk pár támpontot, hogy milyen változtatásokat érdemes eszközölni:

 • Konverzióra optimalizált oldalak, a főoldal kivételével minden aloldalon csak egy CTA (call-to-action) lehetőség van, pl. vásárlás gomb, kosár, email-cím űrlap, kapcsolatfelvétel, stb.
 • Nagy, lapozható borítóképek (sliderek) a főoldalon.
 • Piktogramok, jelölések, tanúsítványok: segítik az információ feldolgozását, a látogató több ideig böngészik az oldalon.
 • A folyószöveg legalább 15-ös, de inkább 16-os betűméretű. A cím vagy kiemelt szöveg ennél nagyobb.
 • Színátmenetes háttér két színnel, lehetőleg a márkád színeinek kombinációjával.
 • Ha pedig a promóciós oldalad kinézetét frissítenéd, a Themeforest oldalon rengeteg sablon közül választhatsz.

Még több ehhez hasonló tippet, ötletet olvashatsz az alábbi cikkekben:

Milliárdos forgalmuk van. Mit csinálnak online?

Ideje redizájnolni a weboldalad. Akár WordPress oldalad van, akár más

MinnerInstant

Áprilisban, a Digitális Ninja hetek alatt számtalan nagyszerű szoftvert mutattunk be, amelyek segítenek új szintre emelni a digitalizációt a cégeden belül. Egyik leghasznosabb közülük a LastPass, egy online jelszószéf szoftver, amit nem csak a vállalkozásodban használhatsz, hanem magánszemélyként is. Az elfelejtett jelszó dühítő, és még hátráltat is, éves szinten akár órákat vehet el tőled az új jelszó igénylésének folyamata. Ne engedd, hogy ilyen apróságok visszafogják a hatékonyságod! Ha bizalmatlan lennél, ne adj meg érzékeny információt (pl. bankkártyaadat), de általános belépésekhez nyugodtan használhatod.

Ebben a cikkben segítünk, hogyan tudod beállítani: Az összes jelszavad egy helyen, biztonságos jelszószéfben – LastPass használata

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

 • Túl élte a csődöt
 • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
 • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
 • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
 • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek