Mennyi év alatt lehet elérni 10 milliós, 100 milliós vagy 1 milliárdos vagyont? Meg lehet gyorsítani a folyamatokat?

Dátum

Megosztás

Az elmúlt 14 évben rengeteg üzletemberrel találkoztam, még milliárdossal is. Mindig is faggattam a vagyonosabb üzleti kapcsolataimat, hogy mi kell ahhoz, hogy ezt el lehessen érni, és természetesen arra is kíváncsi voltam, hogy mennyi idő alatt. Bőszen jegyzeteltem, továbbá a kis kutatásomhoz hozzájárult még a rengeteg külföldi példa is, amiről olvastam, illetve önéletrajzi regényekből kihámoztam. Természetesen az adott illető képességeitől, tudásától függ az, hogy mennyi idő alatt ér el sikereket. A tapasztalatokat fogom ide leírni egy kicsit összeszedett tálalásban. Ezt a cikket azért írtam, hogy legyen elég motivációd ahhoz, hogy igenis meg lehet csinálni, továbbá legyen egy képed arról, hogy milyen mérföldkövek kellenek hozzá.

Tudod, nincs lehetetlen, csak tehetetlen!

Az első 10 milliók forintban (ennyi hever a bankszámlán, ház, autó)

Ezt sem könnyű elérni, viszont ehhez legtöbbször elegendő egyetlen ember is (vagyis te), akár alkalmazottak nélkül, sőt, ehhez még vállalkozónak sem kell lenni. Vállalkozóként, amennyiben sikeres valaki, 1-5 év alatt elérhető, alkalmazottként vezető pozíciót megszerezve tudja ezt felpörgetni az ember (máskülönben több mint 10 év alkalmazotti viszony kell).

Ahogy olvashatod is, hogyha a vállalkozóként vágsz ebbe bele, akkor már kialakult egy jó irány, megtaláltad a vevőkört, és az első terméket vagy szolgáltatást.

Amivel felgyorsíthatjuk a vagyon gyarapítását ezen a szinten: 

 • Kapcsolatépítés – Erre mindenkinek rá kell feküdnie. Az üzleti kapcsolataim egybehangzó véleménye, hogy kapcsolatépítés nélkül nem lehet felgyorsítani a vagyonszerzést. Járj rendezvényekre, foglalkozz a vevőiddel, ügyfeleiddel, legyél nyitott üzleti értelemben, járj kapcsolatépítő rendezvényekre. Továbbá az online csoportok, fórumok (most inkább Facebook csoportok) is elősegíthetik a kapcsolatépítést. Ehhez kapcsolódó cikk, ötletek: 50 üzleti kapcsolat elég, hogy még sikeresebb legyél, 100 pedig egyenesen a csúcs felé repít
 • Internet, online – bizony, meg kell szeretned és ismerned az internetet, az online jelenlét adta lehetőségeket, és ki is kell aknáznod. Most ez, ami bővül, és jobb a trend felé menni, mint ellene. Kapcsolódó cikk:
 • Képezd magad – A többség azt nyilatkozta (én utána kezdtem még jobban elmélyülni az üzleti könyvekben), hogy önképzés nélkül lehetetlen fenntartani és növelni a vagyont. Jó befektetés a tanulás, tudásszerzés. Nem véletlen, hogy ez is megerősített a MinnerAkadémia videós oktató oldal elindításában. Tudod! MinnerAkadémia, ahol kényelmesen, otthonról tudod magad képezni!
 • Itt jó cél lehet a havi 1,5 millió forint elérése. Erről itt beszélgettünk:
  Csak a saját idődet adod el? Havonta 1,5 millió forintnál többet nem tudsz keresni vállalkozóként
 • Ezen a szintén még nem a mastermind segít, hanem több üzleti konferenciára járás, üzleti reggelik, és üzleti workshopok, amik segítenek a siker elérésében.
 • Ami fontos lehet itt még, hogy ki kell alakulni a vállalkozói szemléletmódnak. Elmúlt évek tapasztalatai alapján sokan nem foglalkoznak azzal, hogy felszedjék a vállalkozói attitűdöt. Van egy cikksorozatunk ebben a témában. Milliárdosok is segítettek a cikk elkészítésében. Olvasd el! Árverseny van a piacon, viszonteladó vagyok. Mit csináljak? Vállalkozói attitűd 1. rész

(Zárójelben megjegyzem, hogy az itt leírtak kísértetiesen hasonlítanak egy régebbi cikkben leírt „recepthez” >> Link: Így tudsz házat és autót venni 5 éven belül! – Egy ázsiai (dollár) milliárdos receptje)

A szerencsén múlik. Lehet, az is, de a kutatások azt mutatják a szerencsét az tudja bevonzani, aki valamit tesz is érte. Lásd itt: Számít-e a szerencse a bizniszben? Másnak bejött, mert jókor volt jó helyen? [kutatás]

100 millió – vízválasztó

Ezt az összeget már alkalmazottként nehéz lenne elérni, így az esetek 99%-ában vállalkozók jöhetnek szóba. Két út van: vagy egyedül csinálod, de akkor több mint tíz évbe telik (nincs alkalmazott), vagy alkalmazottakat felvenni, és az új piacok meg fogják nyitni a nagyobb bevételi forrást. Utóbbi már gyorsabb folyamat, aki tervezni tud, annak akár 5 év után összejöhet ez az összeg. Itt már a vagyon gyarapításához elengedhetetlen, hogy a tőke egy részét befektetésként kezeljük (tőzsde, állampapír, egyéb befektetések).

Ami felgyorsíthatja a vagyongyarapítást:

Tudtad, hogy a Nike-nak is több mint 10 év kellett az igazi sikerhez?

A Nike sztori című könyvet kötelező minden vállalkozónak kézbe vennie, mert a Nike történetét végigolvasva rengeteg vállalkozói ismeretre, vállalkozói attitűdre szert tudsz tenni. Könyvajánló és inspiráció itt: Te is vagy olyan jó, mint a Nike alapítója! Semmi olyat nem csinált, amit…

1 milliárd (forintban)

Na igen, itt jön el az az összeg, amit már a legtöbb ember nem egy cég tulajdonlásával ér el. Szerintem te is arra vagy most kíváncsi, hogy mivel lehet elérni mégis ezt a legrövidebb idő alatt. A 100 milliós vagyon után hamarabb jöhet el az 1 milliárd. Fontos, el lehet érni hazai szinten is milliárdos vagyont, de érdemes nemzetközi jelenléttel megtámogatni. Van itt két dolog, ami felgyorsítja a kitűzött vagyon elérését:

 1. Felvásárlás, összeolvadás
  Ahogy a startup-oknál hívják, exit (bár a tőzsdére lépés is egy exit). Ahogy már fent is említettem, az internetet kihasználva már olyan dinamikus növekedést lehet elérni, hogy akár pár éves üstökösszerű növekedés után egy nagy felvásárlásba is belefuthatunk.
 2. Tőzsdére lépés
  Hát igen, ez még az, ami azonnal felrepít a vagyonosok közé. Viszont több éve kell már működnie a cégnek, hogy tőzsdére lehessen azt vinni. Érdemes ezzel is számolni, főleg azért is, mert a Budapesti Értéktőzsde egyre jobban támogatja a hazai cégek tőzsdére lépését.

Kapcsolódó cikkek még:

fotó: Pixabay

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!