Keress mellékest! Képzések, amikkel munka mellett kezdhetsz vállalkozni

Dátum

Megosztás

Álmodozol a vállalkozásról, de túl nagy ugrásnak tűnik a kényelmes állásodat otthagyni a bizonytalanságért? A megoldás, ha a munkaidőn kívül, először mellékállásban, egyéni vállalkozóként próbálod ki magad. Így a lehető legalacsonyabb költségekkel, és kis rizikóval teheted próbára magad és kezdhetsz el pénzt keresni. És hogy mivel foglalkozz? Összeszedtük azokat a készségeket, amikre igény is van a piacon, és könnyen bele is tanulhatsz, hogy szabadúszóként el tudj indulni.

Értsd meg, hogy működik egy vállalkozás

Az első képzés „alapmű” két okból is: egyrészt, neked is segít megérteni, hogyan gondolkodj a saját vállalkozásodról. Kezdj akár szabadúszó marketinges munkába, válts menet közben, legyen webshopod vagy fuvarozó céged, a vállalkozási ismeretek az első perctől kezdve segítenek máshogy gondolkozni, jobban látni a lehetőségeket, és vállalkozói attitűdöt fejleszteni magadban. Másrészt, ha olyan foglalkozást választasz, ahol más vállalkozók az ügyfeleid (B2B), segít az ő igényeiket megérteni, kiszolgálni ha tudod milyen problémákkal szembesülnek, mire van szükségük. Utóbbi esetben a piackutatásod része ez a képzés:

Vállalkozó leszek! Kezdő vállalkozó képzés

Facebook marketing

Digitális natívként könnyen szert tehetsz egy kis keresetkiegészítésre, ha helyi cégeknek, vagy a környezetedben lévő kisvállalkozásoknak segítesz a Facebook oldal, vagy alap hirdetések beállításában. Gondolj bele: te gyorsan ráérzel, hol találod a beállításokat, hova kell kattintani például egy esemény létrehozásához. Ez egy analógabb beállítottságú embernek hosszú idő és fejfájás lenne, kevesebb sikerrel. Kis szövegírói érzékkel, egy Canva előfizetéssel, és a MinnerAkadémia Facebook marketing online kurzusával magabiztosan fogsz tudni posztolni vagy fizetett kampányokat indítani a megbízóidnak néhány esti vagy hétvégi óra alatt.

Tipp: Ne a marketing ügynökségekkel, marketingesekkel versenyezz! Olyan vállalkozóknak tudsz a legtöbbet segíteni, akiknek minimális vagy egyáltalán nincs még online jelenléte, például egy helyi személyi edző, kozmetikus, étterem. Nekik a Facebook oldal létrehozása és a heti posztolás is nagy segítség lehet, ami által felfedezhetővé válik, és rá tudnak találni az ő leendő ügyfelei. A hirdetéskezelés pedig a következő lépés.

Facebook marketing online képzés, sikeres kampányok lépésről-lépésre

E-mail marketing automatizálás

A GKID 2023-as jelentése szerint Magyarországon jelenleg 32 ezer darab webáruház működik, miközben a covid alatti óriási forgalomnövekedés lelassult. Azaz most már nem elég, hogy van valakinek webshopja, a szolgáltatás minőségével, vagy márkaépítéssel, marketinggel ki kell emelkedniük a tömegből az online kereskedőknek. Az egyik ilyen lehetőség a hatékony e-mail marketing: (újra)vásárlásra ösztönző, vagy a checkoutra visszaterelő e-mail automatizmusokkal, illetve rendszeres hírlevelekkel megkülönböztethetik magukat a webshopok a konkurenciától.

Itt jössz a képbe te! Tervezz meg és állíts be e-mail automatizmusokat, mint például üdvözlő e-mail, vásárlást követő e-mail sorozat, vagy kosárelhagyó e-mail a webáruház tulajoknak. Ez egyszeri nagyobb lélegzetvételű munka, ami ha kész van, elég időnként ellenőrizni, optimalizálni.

Az sem baj, ha most még fogalmad sincs, ezek hogy működnek: az E-mail marketing mesterkurzus webshopoknak lépésről lépésre segít a beállításban és az e-mailek tartalmában. A kurzus ára az első elégedett ügyféllel megtérülhet!

E-mail marketing mesterkurzus e-kereskedőknek (vagy az őket kiszolgáló kivitelezőknek!)

Saját webshop indítása

A Deloitte felmérése szerint az online szolgáltatás vagy termékértékesítés a legnépszerűbb „side hustle”-ök, kiegészítő bevételek egyike. Talán már te is gondoltál rá, milyen jó ötlet lenne a te terméked Mobilfoxát megcsinálni, és például Kínából importált árukat saját webshopban értékesíteni.

Nos, a Minneren azt tanácsoljuk, előbb próbálj meg kis mennyiségben, akár az első 10 termékedet veszteséggel eladni, hogy lásd, egyáltalán megy-e neked ez az online értékesítés! De ha kiolvastad a webáruház kategóriát, megvan a keresett termék, és flow-ba hoz a saját webshopod optimalizálása, akkor már valóban érdemes belevágni a Kínából importálásba.

Ne költsd azt a bizonyos tanulópénzt félresikerült rendelésekre és megbízhatatlan partnerekre, tanulj más hibáiból! A MinnerAkadémia Alibaba, kínai import képzésében egy gyakorlott importőr vezet végig a beszerzési folyamaton. Rámutat a gyakori buktatókra, sőt, még kérdezni is tudsz a kurzus felületén, ha elakadsz.

Alibaba, kínai import képzés egy konténernyi belsős infóval

Webáruház indítás lépésről lépésre

Szövegírás, tartalomkészítés

A szövegírás nagyszerű készség, ha extra bevételre szeretnél szert tenni üres óráidban. Nyugodtan olvass tovább akkor is, ha nem voltál ötös irodalomból! Persze nem árt, ha szövegíróként felismersz egy metaforát és tudod, milyen „j” a muszáj, de a marketingszövegírás elsősorban a vásárlói gondolkodás ismeretéről szól. Több időt töltesz majd kutatással, mint írással, és nem árt, ha érdekel a pszichológia és az értékesítés, de ha ez megvan, akkor írhatsz ügyfeleidnek hirdetésszövegeket, landing oldalakat, céges blogposztokat, social posztokat, hírlevelet… és a többi.

Az előbbieknek persze van jó gyakorlata, bevált struktúrái – nem kell fejből tudnod ezeket! Marketingszövegírás képzésünkben részletesen átbeszéljük, mitől jó egy hirdetés vagy hogyan építsd fel egy termékoldal szövegét, és annyi sablont, mintát kapsz a videók mellé, amik végigkísérnek a szövegírói karriereden!

Marketingszövegírás a gyakorlatban, tanulj egy profi szövegírótól

TikTok tartalomkészítés

Ha inkább a videós formátum vonz, de azért influencernek nem állnál be, akkor jó hírünk van. A hazai cégek még csak most kezdik bevenni a TikTokot, új nekik a felület, a kollégák nem akarnak a kamerák elé állni, nem tudnak videókat készíteni, humorosat és a TikTok stílusába illőt még kevésbé (tisztelet a kivételnek). Készíts heti pár órában rövid videós tartalmat márkáknak!

A MinnerAkadémia TikTok képzését egy aktív TikTokker oktatja, aki ráadásul kivitelezőként is dolgozik más cégeknek. Megtanulhatod tőle, hogyan tervezd meg, építsd fel, és forgasd le a videókat, milyen apróságokon múlhat a siker, és hogyan generálj szinte végtelen ötletet a megbízóidnak anélkül, hogy rövid életű trendekre kellene alapoznod.

TikTok kurzus az első videótól a 10.000. követőig

Még több vállalkozási ötletet keresel?

Kiemelt kép: Canva

Sólyom Eszter
Sólyom Eszter
A MinnerAkadémia színfalai mögött azon dolgozom, hogy a legfontosabb információk a lehető legjobb minőségben jussanak el hozzád. A Minneren előszeretettel írok cégkultúráról, társadalmi felelősségvállalásról, szervezetfejlesztésről.