Azonnal indítható vállalkozási ötletek, ha a cél, hogy rövid időn belül eltartson

Dátum

Megosztás

Persze nehéz feltalálni spanyol viaszt, így látni fogsz olyan ötletet, amelyre már egészen biztosan te is gondoltál. Néhány hónapja egy olyan ötletem támadt, hogy össze kellene írni azokat a vállalkozási ötleteket, amelyek gyorsan beindíthatóak és rövid időn belül annyi profitot szerezhetsz, hogy el is tudod magad tartani. Megkérdeztem a 14 000 fős zárt üzleti közösségünket, hogy ők milyen vállalkozást indítanának ezekkel a feltételekkel úgy, hogy maximum néhány százezer forintot invesztálsz bele az üzletbe. Megmozgattuk mindenki fantáziáját, jött is 130 komment, ötleteltünk, ezekből szemezgettem. Lássuk is a legjobb ötleteket!

Figyelem! Ezek egyszerű tippek, hogy milyen területen tapogatozz! Hogyha nagyobb horderejű ötletekre vágysz, akkor irány az évenként számozott üzleti ötletek a Minneren! Vállalkozási ötletek 2024 – Mi valóban trendi ötleteket találunk. Piacképes ötletek

Szállítás

A szállítmányozásban valóban el lehet csípni jó fuvarokat. Ami itt nehézség, hogy nagyobb tehergépjárműre, ami 3,5 tonna feletti bizony magasabb fokozatú jogosítvány kell. Viszont az is tény, hogy 3,5 tonna alatt is van élet. Például egyik ismerősöm egy transporterrel viszi el egy gyárból azt a felesleget, amiért már nem éri meg a cégnek plusz kamiont indítania, és közben még telekocsizik is, egy kis extra pénzért. Heti 3-szor kell így vezetnie és megvan a havi pénze.

Kölcsön pasi / pótférj

Hirdeted, hogy megszerelsz mindent, amit a férj már 6 hónapja halogat. Azt gondolom ezt nem is kell részletezni. Jó piacot teremtett az, hogy a férfiak már nem fúróval kelnek és fekszenek, ennek örüljünk, mint bosszankodjunk emiatt. Hasonló vállalkozás, mint amit a potferj.hu csinál.

Zsákos-kalodás konyhakész tűzifa készítése. Ide veszem még ötletként ezt is, ebben is érdemes lehet gondolkodni, itt még a prémium célcsoport is szóba jöhet.

Takarítás

Akár B2B piacon is gyorsan lehet munkát találni, vagyis céges vonalon takarítói munkát szerezni. A jó takarító céget úgy kell vadászni, hát még a jó munkaerőt. Ugye most itt az a lényeg, hogy saját magad dolgozol benne, vállalkozóként. Később te is beleesel abba a problémába, hogy nehéz lesz jó munkaerőt találni…
Másik megoldás, hogy családokhoz menni takarítani. Sokkal magasabb a fizetés mint mondjuk egy babysitter esetében. Jött egyébként erre egy izgalmas felvetés, hogy azért jobb viszont a cégeknek dolgozni, mert magánszemélyek esetében mindenkinek mást jelent a takarítás, és konfliktusunk lehet ezzel kapcsolatban (cégek esetében ez könnyebb).

Néhány komment a témában:

Fontos! Ezek az ötletek dobbantók lehetnek egy nagyobb vállalkozáshoz, egy nagyobb álom ötletedhez. Jó is, ha először egy kicsit egyszerűbben gyakorolsz, megismered a vállalkozói létet.

Kézi autómosó, autókozmetika, gőztisztítás

A Minneren Háromfai Balázs sztorijáról már lehet hallottál (bio mosószer), de most nem a kereskedelmi piacról lesz szó, amire most koncentrál, hanem még előtte autókozmetikával keresett annyi pénzt, hogy nemcsak megélt belőle, de még félre is tudott tenni, hogy különböző másik ötletekbe, vállalkozásokba vágjanak bele. Munka mellett kezdte, késő délutánonként és hétvégente dolgozott, hetente 200-300 ezer forintot tudott így keresni másodállású vállalkozóként. 3000 szórólappal kezdte reklámozni az autókozmetikáját, autótisztítóját, ami annyira jól sikerült, hogy folyamatosan tudta bővíteni a tisztításos vállalkozását, például erősebb porszívót, kárpittisztítót szerzett be. Sikerült több bérletet is eladni, így előre befolytak a bevételek, főállásban természetesen a fenti összeg többszöröse, hiszen akkor napi 8-10 óra áll rendelkezésre.

Mégha tele is a piac ilyennel (autókozmetikai cégek, helyek), egy házhoz megyünk és kitisztítjuk a kocsidat modell még mindig működőképes. Még példát is láttunk egy korábbi Cápák között évadban. És bizony a piac nagy, az esős idők mindig nekünk kedveznek majd, és könnyű törzsvásárlókat is szerezni (a visszatérő vevők hozzák majd a profitod nagy részét). A feljebb említett bio mosószeres sztorinál a márka a Biobubi, a vállalkozó ma már több száz millió éves forgalommal rendelkezik, pedig még csak néhány éves cég és autókozmetikával kezdte. Hallgasd meg itt, hogy hogyan csinálta. A 200 érdeklőtől az 5200 rendelésig: Így csináld! Biobubi sztori [podcast]

Visszatérve a tisztításra, korábban foglalkoztunk a gőztisztító vállalkozás elindításával: Takarító vállalkozás: Miért a gőz? Cseréld a hagyományos tisztítási alternatívákat gőzre

Lakásétterem

Vacsoraestek, kisebb üzleti találkozók szervezése. Az éttermek áraihoz képest igazán versenyképes alternatívát tudsz nyújtani. Sőt meg tudod tölteni akár extra programokkal, amivel még vonzóbb lehet. Egy korábbi Minner cikkben már foglalkoztunk lakásétterem nyitásával, lásd itt: Lakásétterem indítása

Ehhez is van egy Minner vállalkozó sztorim. Vegán területen indított ilyen vállalkozást Bálint, aki mellette privát séf is lett, vagyis bérfőzött néhány embernek. Erről itt mesélt: Marketingesből vegán privátséf. Bálint megtalálta miben tud kiteljesedni? [podcast]

Hot-dog, palacsinta kisebb kocsin, food truck -ban. 24 órás italbolt

Ahogy a csoporttagok írták jogosan, amire egy magyar nem sajnálja a pénzt az az étel és a függőségek. Volt itt a hot dog kiskocsin kívül még ötlet a 0-24-es italbolt. Utóbbi is izgalmas téma, mert sok helyen már az ilyen italboltok a kocsmáktól veszik el a forgalmat. A fogyasztók ott a bolt előtt isszák meg sokszor az italt, és már a kocsmába be sem térnek.

Játszóház, gyerekmegőrző, SOS gyerekvigyázás

Na itt egy kicsit kettősséget érzek. A plázás gyerekmegőrzők sokszor üresen állnak. Vajon rossz a lokáció, igazából a vásárlás közbeni igény alacsony az embereknél, hogy „leadják a gyermeküket”. Akkor máshová kellene helyezni? Vagy ennek más igényt kellene kielégíteni? Igen, érdemes lehet ezt a piacot vizsgálni, egyfajta pótnagymami szerepet felvenni. Akár egy foglalkozó házat üzemeltetni, ahová még a korrepetáló tanárok is jöhetnek, vagy akik foglalkozásokat, workshopokat tartanak? Tapasztalat, hogy egészen olcsó ki lehet bérelni az iskolák tantermeit is akár, de más alternatív helyet is kereshetsz.

Workshopok tartása

Több aktív workshop szervezővel is beszéltem az elmúlt időszakban. Például itt a Bazsalikomos kert, aki teakészítő workshopokat tart. Volt nálam interjú Ember Csilla (Chill Home Studio), aki workshop helyszínt üzemeltet, sőt ő maga is tart workshopokat. Zuzmókép készítő workshop, virágkötő foglalkozás, karkötő készítés… de még mehetünk férfias témák felé is. Még a Cápák közöttben is volt egy sikeres vállalkozói az idei évadban, aki táskakészítő workshopokat, foglalkozásokat tart, sőt már automatizálták is a rendszert, külföldiek is előszeretettel részt vesznek rajta.

A Cápák között 5 évad 5. részében mutatkozott be a táskasworkshop vállalkozással a hölgy: (részletek itt ebben a cikkben).

Meghallgatnád az interjúkat? Itt eléred:

Online oktatás, korrepetálás, akár felvett anyagokkal is

A matematika online oktatás elmúlt 2-3 évben robbant fel itthon. Az oktatási rendszer problémáját valójában a piac megoldja. Például a Tiktok oktatónk egyik side projektje az online matematika oktatás, érettségi felkészítő (@mzviktor), még itt esettanulmányban be is mutatta, hogy ad el online matematika képzést: Így kampányolj a TikTokon! [esettanulmány].

Van itt még hely más tárgyaknál is, általános iskola, gimnázium, egyetem… sok helyen lehet találni olyan területet, ahol segíthetsz a tanulókon. Ahogy látod akár MzViktor esetében is, akár a RapidMatek-nál, előre felvett anyagokkal is működik a rendszer, de akár tarthatsz élő 1/1, vagy több fős órákat is, gyorstalpalókat.

Az online anyagokat fel tudod tenni WordPress + Learn Dash megoldással, de más módok is vannak, írj (hello@minner.hu) ha elakadtál.

Videó vágás – ömlik a videós tartalom a webre. Nincs ki megvágja?

A cégek szeretnének még több videós tartalmat feltenni a webre, de nincs aki megvágja nekik. Például egy Tiktok videó megvágása egy hozzá nem értőnek több mint 4-6 óra is lehet, egy rutinos embernek viszont 30 perc is akár! De még ott van a Youtube is, a Facebook, Instagram (Reels), kisebb és nagyobb videókkal is. Sok esetben meglévő videóanyagokból kell dolgozni. Én ebben az esetben csak azt hirdetném, hogy bármilyen videót megvágok, csak vágok. Majd miután ez stabil bevételt, profitot hoz erre építeném fel kreatív ügynökségem.

Apró érdekesség, hogy helyi vállalkozás a gyors pénz, a nagy pénz pedig online?

Amikor összesítettem az ötleteket, akkor feltűnt, hogy bizony a kétkezi vagy helyi vállalkozási ötletek dominálnak és a gyors pénzszerzésben az online megoldások csak kismértékben vannak benne.

Nos igen, ha online indítasz el valamit, az általában olyan igényt szolgál ki, ahol bár több pénzt lehet keresni hosszabb távon, de a meggyőzési idő hosszabb. Sőt a fenti offline példák esetében mind-mind olyan szükségletet elégítenek ki, ami sokkal erősebb, többször előforduló, szemben például ha hoznánk, hogy weblapkészítés. Hátrányuk viszont a helyhez kötés és az, hogy kevésbé skálázható, vagyis a forgalomban egyszer csak elérsz egy plafont, online-ban nagyobb a játéktered.

Gyere vissza később és még bővítjük a listát! Rajta leszek az online ötleteket is!

Valami mást keresel? Nagyobbat?

Nézd végig a korábbi évek ötletei a Minneren, ahol nagyobb szabású trendeket, üzleti ötleteket mutatjuk be, piaci elemzéssel.

Kezdő vállalkozó tartalmak érdekelnek?

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!