A következő módszert itthon is több cég alkalmazta már. A kérdés az, hogy vajon etikus-e? Van egy terméked, amit szeretnél, ha több bolt is értékesítene (disztribúció). Azt csinálják, hogy szólnak az ismerőseiknek, vagy felbérelnek embereket, hogy menjenek be a kijelölt boltokba és kérjék a terméküket. “Szeretnék egy …. kérni, olyan sokszor látom mostanában reklámokban…”. Természetesen az eladó nem tudja majd őket kiszolgálni, mivel direkt olyan helyre mennek be, ahol nem kapható. Így alapból sikeres lehet, de aki például profin és körültekintően csinálja, még nagyobbat arathat. Például időben jobban elosztva alkalmazzák, sőt még akár rá is kérdeznek, hogy mikor lesz kapható.

Ez csalás vagy egy jó gerillamarketing?

A Minner Facebook oldalán még pár hónapja szavaztattam meg veletek ennek a módszernek az etikusságát. A többség gerillamarketingre szavazott. A többség szerint tehát inkább turpisság.

Kapcsolódó cikk: Gerillamarketing tippek, trükkök, ötletek – így csináld

Fotó: Envato License

 

Kérdezz vagy beszélgess a cikk témájában!
Instant tartalmak Rövid posztok, hírek, tartalmak a Minner Instantban. Kattanj rá, kattints ide!
A menüből is eléred! Sőt a főoldalon is ott a Minner Instant. 2019-ben így már dupla tartalommal várlak a Minneren nap mint nap, sőt még hétvégén is! Kattints ide!