Szerinted ez csalás vagy gerillamarketing egy kis turpissággal? Termék értékesítési trükk

A következő módszert itthon is több cég alkalmazta már. A kérdés az, hogy vajon etikus-e? Van egy terméked, amit szeretnél, ha több bolt is értékesítene (disztribúció). Azt csinálják, hogy szólnak az ismerőseiknek, vagy felbérelnek embereket, hogy menjenek be a kijelölt boltokba és kérjék a terméküket. “Szeretnék egy …. kérni, olyan sokszor látom mostanában reklámokban…”. Természetesen az eladó nem tudja majd őket kiszolgálni, mivel direkt olyan helyre mennek be, ahol nem kapható. Így alapból sikeres lehet, de aki például profin és körültekintően csinálja, még nagyobbat arathat. Például időben jobban elosztva alkalmazzák, sőt még akár rá is kérdeznek, hogy mikor lesz kapható.

Ez csalás vagy egy jó gerillamarketing?

A Minner Facebook oldalán még pár hónapja szavaztattam meg veletek ennek a módszernek az etikusságát. A többség gerillamarketingre szavazott. A többség szerint tehát inkább turpisság.

Kapcsolódó cikk: Gerillamarketing tippek, trükkök, ötletek – így csináld

Fotó: Envato License

 

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!