Szívatják a Caterpillart

Az amerikai állam folyamatosan vizsgálódik a nagy cégek ellen, mert szemet szúr mindenkinek az adóelkerülésük. A Caterpillaron több mint 2,4 milliárd dollárt akarnak bevasalni.  Gondolom a Caterpillart nem kell bemutatnom, mivel sok helyen láthattátok a cég munkagépeit hazánkban is.
A nagy bluechip cégek külföldi adóparadicsomokban, illetve különböző adóelkerülési módokkal csökkentik az USA-ban befizetendő adójukat. Egyes számítások szerint ez nagyon nagy mennyiségű tőke, ami nem az amerikai adórendszerben csapódik le.

cat_april

Forrás: finviz.com

A Caterpillar jelentései az elmúlt időszakban nagyon jók, a piac is neki dolgozott, és az árfolyama 25%-os emelkedést produkált az elmúlt egy évben. Megközelített a bűvös 100 dollárt. Az adóhatóság piszkálódása miatt a mai nap, sőt az elkövetkező időszakban nem valószínű, hogy áttöri tartósan a 100 dolláros szintet. Ez függ attól, is hogy a befektetőknek milyen a megítélése, de mivel az ilyen jövedelemből szinte a befektetők alig látnak pénzt, így inkább a korrekció lehetséges.

Amennyiben a vállalat saját részvényt vásárolna, úgy tudná visszajuttatni a befektetőkhöz ezt a tőkét, mert osztalékba nem tudja bevonni, mivel külföldön van. Tehát ma nem biztos, hogy olyan derűs hangulat várható a délutáni nyitás után ennél a részvénynél.

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!