szombat, január 16, 2021

Szívnak a dohánygyárak?

Az EU-ban 2016-tól az új dohánytermék irányelvek miatt a dohánygyárakra nagyobb költség hárul. Csak Magyarországon a legnagyobb dohánygyártóknak közel 1-1 milliárd forintos többletköltséget jelentenek a változások (19-ről 20 szálas dobozok lesznek, máshová kerülnek a feliratok, több figyelmeztető felhívás lesz a dohányzás káros hatásaira., eltűnnek az ízesített cigaretták..)

A Marlboro a top 10 legértékesebb márka között található 2015-ben. Ez nem jelenti azt, hogy márka tulajdonosának, a Philip Morrisnak jól menne az üzlete. Az utóbbi egy évben csökkentek bevételek és a nyereség is, míg a költségei folyamatosan nőttek. Az alábbi ábrán is látszik, hogy közel jár ahhoz, hogy elfogyjon a nyeresége, már pedig az EU-s új dohány irányelvek miatt további többletköltésük lesz a térségben.

Philip Morris pénzügyi eredmény - google finance
Philip Morris pénzügyi eredmény – google finance

Az ábra 2014. évet bezárólat mutatja a Philip Morris pénzügyi eredményét, 2015-ben az olajár csökkenés miatt a szállítási költségeik csökkentek, így egy picit növekedett a profitjuk 2015-ben. A hírre viszont a befektetők nem ugrottak, és a részvény folytatja az utóbbi pár évben megkezdett oldalazását.

A fenti hírekből lehet is profitálni, vagyis a várható árfolyam esésből. Persze semmi sem biztos, viszont jó kockázat kezeléssel okosan profitálhatunk.

Így tudsz legjobban profitálni:

  • Két részre osztod a rá szánt tőkét
  • Az első feléből most fektetsz be a részvény esésére
  • A tőke második felét csak akkor vonod be, ha a részvény 70 dollár alá csökken.
  • Ha a részvény 90 dollárig emelkedne, magyarul számodra nem kedvező irányba, akkor zárod a pozíciót. Mivel először csak fele tőkéd van bent, így a kockázatod alacsony (4%)
  • 70 dollárnál viszont már profitban van a pozíciód első része.

Philip Morris részvény elemzés - finviz.com
Philip Morris részvény elemzés – finviz.com

 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek