szombat, január 16, 2021

Találd ki, add el, csináld meg! – Kerekasztal-beszélgetés a közösségi finanszírozásról Baló György műsorában. A Minner is ott volt!

Tegnap a “Magyarul Balóval” című műsorban voltam meghívott vendég. A téma a közösségi finanszírozás volt. Érdemes megnézned a műsort, mert két sikeres közösségi finanszírozással pénzt szerző projektgazda is megszólal. Bihari Viktória a tékasztorik nevű blogjáról készült filmre gyűjtött pénzt, Pásztor Lénárd pedig olyan eszközt gyárt, ami felokosítja a Legokat, azokat irányítani, vagy játékosan programozni tudod (a projektjéről az Sbrickről, és a közösségi finanszírozó kampányáról már írtam a Minneren. Kattints ide, miután megnézted az alábbi műsort).
A szakértők szerepkörét pedig Turcsán Tamás és én (Mándó Milán) öltöttük magunkra. A videó alatt olvashatsz néhány statisztikát, amit összeszedtem (néhányat a műsorban is elmondtam).

 

Érdekes statisztikák a közösségi finanszírozásról:

 • 861 milliárd forintot gyűjtöttek össze így a Kickstarter oldalon az elmúlt 8 évben (3 milliárd dollár)
 • 340 000 projekt indult el
 • 121 000 projekt érte el a kitűzött célt
 • 38 000 projekt tudott 20 000 dollárnál (5,6 millió forint) több pénzt gyűjteni.
 • Csak 3600 projekt tudott 100 000 és 1 millió dollár közötti összeget összegyűjteni.
 • És csupán 22 projekt volt, aki 1 millió dollárnál is többet gyűjtött.
 • 12 millió támogató volt eddig (ők adják a pénzt a projektekre, amiért cserébe terméket kapnak vagy valami csekély ajándékot), ebből 4 millióan voltak, akik 2-nél több projektet is támogattak már.
 • Érdekesség, hogy a legtöbb sikeres közösségi finanszírozó projekt nem a technológiai szektorra irányul. Népszerűség szerint:
  1. Zene
  2. Film
  3. Könyv, ebook
  4. Művészet
  5. játék
  …9. Technológia
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek