Találjunk ki együtt egy vállalkozást! Cégkirakó a Minnertől

Van egy ötletem! Találjunk ki együtt egy vállalkozást! Legyen az a neve, hogy Cégkirakó. Miről van szó? Az elmúlt néhány hónapban belemerültem egy új dologba, a játékosításba (gamification). Millió ötletem lett arra, hogy mit (milyen folyamatokat, dolgokat) és hogyan lehet játékosítani  Már teszteltem is rajtatok egy-két dolgot. Például rávettelek titeket, hogy mémeket gyártsatok. Aztán egyszer csak bevillant valami még jobb, vagyis a nagy ötlet, amit kerestem, miközben a játékosításon gondolkodtam.

Mi lenne, ha huzamosabb időn át együtt dolgoznánk ki egy vállalkozási ötletet? Tudod, mint a 47. üzleti ötletben a közösségi könyvírásnál. Csak itt nem a könyv cselekményét írjuk közösen és döntjük el, hogy milyen irányba menjen, hanem egy vállalkozást. Összedobjuk a szürkeállományunkat, keresünk, vitázunk, szavazunk, döntünk. El is kezdtem megtervezni, hogy milyen formában tudom ezt megvalósítani, mi hozza el számotokra is az élményt, és természetesen a Minner számára is a megfelelő eredményt (elérések növelése, olvasói elköteleződés…). És bámm meglett! Annyira belelkesültem a témára, hogy néha fel sem tűnt, hogy mennyit dolgozok vele, csak gyűltek az infók, kerestem a különböző IT-s megoldásokat és egyéb dolgokat, ami kell ahhoz, hogy valami nagyot csináljunk.

Már kidolgoztam azt, hogy milyen útvonalon, állomásokon megyünk végig, sőt még az is lehet, hogy az ötletelés mellett még meg is valósítjuk az ötletet. Tudod, mi Minneresek (olvasók és a Minner) nem félünk attól, hogy valaki ellopja az ötletünket.

Július 20-án elindul ez a projekt. Már létrejött a bemelegítő részhez egy FB esemény, ami július 20-ig tart (warm up). Tudod, kell az előkampány, hogy elegen legyünk már az elején. Megfigyeltem, hogy a legtöbb gamification projektnél azok teljesítettek jól, ahol volt előkampány. Először meglepetésként akartam elindítani, de rájöttem, hogy hiába van nagy követőbázis, rá kell feküdni, hogy már az elején meglegyen a kellő alap, hisz az elején is már fontos döntéseket hozunk. Ezért a bemelegítő szakaszban már tudlak titeket aktivizálni. Kíváncsi vagyok, mi sül ki belőle. És te?

A projekt, amiben te is részt veszel:
=========================
✔2018. 07. 20-ig van egy bemelegítő rész. Ennek első feladatát rögzítve meg fogod találni az eseménynél (és itt lent). A Warm UP azért kell, hogy elegen legyünk akkor, amikor már dönteni és vitázni kell a projekt, vállalkozás alakulásáról.
✔ 2018. 07. 20-től jön az igazi játék. Heti fordulókon keresztül egy-egy feladatot / kérdést oldunk meg, ötletelünk, majd szavazással döntjük el a továbblépést. Innentől már nem az eseménynél kell majd kommentelni, hanem a Minner.hu -n.
✔A legaktívabb tagok díjazva lesznek az egyes fordulók végén. Erről majd később teszek fel posztot. Például: könyv, oktatás, étteremben vacsora…

Itt is a 0. feladat! 

Kezdj el kommentelni! Vegyél részt a játékban! Kommentelj ide, majd csatlakozz a bemelegítő rész (online) Facebook eseményéhez, hogy értesülj a projekttel kapcsolatos információkkal kapcsolatban!

Kipróbált módszereket mutatunk be videókon keresztül. Ha ennyi mindent kapsz ingyen a Minneren, képzeld milyen izgalmas anyagok vannak a fizetős képzésekben! Nézd meg legújabb anyagainkat a MinnerAkadémián! Kattints ide!
Avatar
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ezen nagyot mosolyogtam, tényleg zseniális húzás! 1 eurót fektettek cégekbe egészen alacsony részesedésért cserébe, 500 startupba fektetett így be a Unicor VC kockázati tőke társaság. Viszont ezzel elérte, hogy többször is egy lapon említsék őket nagyobb tőketársaságokkal, mert ezek a média egyébként is szeret írni, főleg ha unikornisok (gigantikus startup) lettek adott cégekből. És felsorolják kik is nyertek az üzleten.

A Unicor VC-től nem lehet azt a tényt elvenni, hogy olyan vállalatokba fektet, amelyek rövid időn belül 1 milliárd euróst értékelést érnek el. A Top kockázati tőkebefektetők között említik a céget mindig. Ez megnyitotta a kaput nekik már több helyen is.

Imádom az ilyet! És most ez többszörös hatású volt, mert márkaépítést is sikerült elérniük, nem csak figyelmet kapniuk.

Gerillamarketingről itt olvashatsz, sőt podcast is egyben: Emlékszel a Minner wifis gerillamarketingjére? És a kávésra? Gerillamarketing példák [podcast]

Forrás: Haszon

MinnerInstant

Ahogy már tavaly felreppent a hír, a cég megváltoztatja a nevét. Főleg a politikai korrektség miatt. Ezt írják oldalukon:

Meghallgattunk. És tanultunk. Bár ez soha nem állt szándékunkban, megértjük, hogy a csomagoláson szereplő ember képe szolgasághoz kapcsolódó képeket idéz, és azt is, hogy az Egyesült Államokban az “Uncle” szó bizonyos időkben fekete emberekre utaló pejoratív kifejezésként élt. A nevünket Ben’s OriginalTM -ra cseréljük, és többé nem szerepeltetjük a képet a csomagolásunkon, hogy még befogadóbbá tegyük a márkánk arculatát.

Továbbiak erről a témáról A politikai korrektség akkor is érték, ha beleszól a vállalkozásunk életébe?

MinnerInstant

Most a pandémia alatt sokan csinálják, pedig nem szabályos, és nem felel meg az írásbeliség szabályának az e-mailben elküldött, majd aláírt és bescannelt szerződés. Persze keveset találkozunk ilyen bírósági üggyel, vagy nem érint minket, kisebb KKV-kat.

Megoldás lehet, ha áttérsz online, e-szerződésre, e-aláírásra. Körbejártuk és bemutattuk a témát: Így működik az online szerződés, aláírás. E-szerződéskötés útmutató

MinnerInstant

Nem rendelnék a nyár környékén! Július 1-től már vámoltatni kell a 22 euró alatti rendeléseket is. Kb. 40 millió csomag érkezik így harmadik országból melyek 3/4-e 22 euró alatti csomag. Persze pont azért is hozták be a szabályt, mert lehetséges nem is annyi a csomag értéke, mint amennyi rá van írva. Nos nincs még álláshirdetési dömping a postánál vámügyintézésre, vagy logisztikai munkásra. Pedig ennyi csomagot végigvinni, nem lesz egyszerű, főleg a vevőnek is be kell kapcsolódnia a vámeljárásba, ahogy azt nagyobb értékű rendeléseknél megszoktuk.

Erről cikk: 2021-től vége a 22 euró alatti áfamentességnek. Például a kínai rendeléseknél és még vámkezelés…

Forrás: MTI


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek