KezdőlapGazdaság és üzletTaláljunk ki együtt egy vállalkozást! Cégkirakó a Minnertől

Találjunk ki együtt egy vállalkozást! Cégkirakó a Minnertől

-

Van egy ötletem! Találjunk ki együtt egy vállalkozást! Legyen az a neve, hogy Cégkirakó. Miről van szó? Az elmúlt néhány hónapban belemerültem egy új dologba, a játékosításba (gamification). Millió ötletem lett arra, hogy mit (milyen folyamatokat, dolgokat) és hogyan lehet játékosítani  Már teszteltem is rajtatok egy-két dolgot. Például rávettelek titeket, hogy mémeket gyártsatok. Aztán egyszer csak bevillant valami még jobb, vagyis a nagy ötlet, amit kerestem, miközben a játékosításon gondolkodtam.

Mi lenne, ha huzamosabb időn át együtt dolgoznánk ki egy vállalkozási ötletet? Tudod, mint a 47. üzleti ötletben a közösségi könyvírásnál. Csak itt nem a könyv cselekményét írjuk közösen és döntjük el, hogy milyen irányba menjen, hanem egy vállalkozást. Összedobjuk a szürkeállományunkat, keresünk, vitázunk, szavazunk, döntünk. El is kezdtem megtervezni, hogy milyen formában tudom ezt megvalósítani, mi hozza el számotokra is az élményt, és természetesen a Minner számára is a megfelelő eredményt (elérések növelése, olvasói elköteleződés…). És bámm meglett! Annyira belelkesültem a témára, hogy néha fel sem tűnt, hogy mennyit dolgozok vele, csak gyűltek az infók, kerestem a különböző IT-s megoldásokat és egyéb dolgokat, ami kell ahhoz, hogy valami nagyot csináljunk.

Már kidolgoztam azt, hogy milyen útvonalon, állomásokon megyünk végig, sőt még az is lehet, hogy az ötletelés mellett még meg is valósítjuk az ötletet. Tudod, mi Minneresek (olvasók és a Minner) nem félünk attól, hogy valaki ellopja az ötletünket.

Július 20-án elindul ez a projekt. Már létrejött a bemelegítő részhez egy FB esemény, ami július 20-ig tart (warm up). Tudod, kell az előkampány, hogy elegen legyünk már az elején. Megfigyeltem, hogy a legtöbb gamification projektnél azok teljesítettek jól, ahol volt előkampány. Először meglepetésként akartam elindítani, de rájöttem, hogy hiába van nagy követőbázis, rá kell feküdni, hogy már az elején meglegyen a kellő alap, hisz az elején is már fontos döntéseket hozunk. Ezért a bemelegítő szakaszban már tudlak titeket aktivizálni. Kíváncsi vagyok, mi sül ki belőle. És te?

A projekt, amiben te is részt veszel:
=========================
✔2018. 07. 20-ig van egy bemelegítő rész. Ennek első feladatát rögzítve meg fogod találni az eseménynél (és itt lent). A Warm UP azért kell, hogy elegen legyünk akkor, amikor már dönteni és vitázni kell a projekt, vállalkozás alakulásáról.
✔ 2018. 07. 20-től jön az igazi játék. Heti fordulókon keresztül egy-egy feladatot / kérdést oldunk meg, ötletelünk, majd szavazással döntjük el a továbblépést. Innentől már nem az eseménynél kell majd kommentelni, hanem a Minner.hu -n.
✔A legaktívabb tagok díjazva lesznek az egyes fordulók végén. Erről majd később teszek fel posztot. Például: könyv, oktatás, étteremben vacsora…

Itt is a 0. feladat! 

Kezdj el kommentelni! Vegyél részt a játékban! Kommentelj ide, majd csatlakozz a bemelegítő rész (online) Facebook eseményéhez, hogy értesülj a projekttel kapcsolatos információkkal kapcsolatban!

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek