Támadják a Herbalifeot

A cégről a Financial Times írta meg, hogy nyomozást indított az FBI ellenük. A hírekből nem derült ki semmi konkrétum. A cég képviselője egyből nyilatkozott, és nyugtatta a részvényeseket.
Bill Ackman,  egyik nagy tőzsde guru folyamatosan támadja a céget, mert szerinte piramisjátékhoz hasonló módszerekkel szerzi a cég ügyfeleit. Lehetséges, hogy a nyomozás is ez miatt volt.
Az FBI-os hír hallatára 17%-ot zuhant az vállalat árfolyama.

A Herbalifeot tehát hasonló miatt támadják, mint a Nu Skin-t Kínában. A Nu Skin  árfolyama 18%-ot ugrott felfelé napon belül, mikor kijött a hír, hogy nem kell sokat fizetniük, és megszüntetik a nyomozást.  (Erről ide kattintva olvashatsz többet.)
Tehát amennyiben ez a híresztelés is leül, a részvény újra visszaállhatnak a régi emelkedésbe.

Gondoljunk bele, a céget azért támadják, mert jól értékesít, mert bővül. Tény, hogy az mlm értékesítést könnyű összemosni a piramisjátékkal, ezért is támadható a cég. De a Herbalife, nem csak az ügynökeire támaszkodik. Várjuk meg, míg csitul a helyzet, és 1-2 hónap múlva újra érdemes rápillantani az árfolyamra. Így akár megfoghatjuk majd azt az emelkedést, amit a Nuskin részvénye is csinált a bírósági ítélet után. Figyeljük tehát, mert 10-20% emelkedés lehet az akkor hírben.

herbalife

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!