Támadják a Herbalifeot

A cégről a Financial Times írta meg, hogy nyomozást indított az FBI ellenük. A hírekből nem derült ki semmi konkrétum. A cég képviselője egyből nyilatkozott, és nyugtatta a részvényeseket.
Bill Ackman,  egyik nagy tőzsde guru folyamatosan támadja a céget, mert szerinte piramisjátékhoz hasonló módszerekkel szerzi a cég ügyfeleit. Lehetséges, hogy a nyomozás is ez miatt volt.
Az FBI-os hír hallatára 17%-ot zuhant az vállalat árfolyama.

A Herbalifeot tehát hasonló miatt támadják, mint a Nu Skin-t Kínában. A Nu Skin  árfolyama 18%-ot ugrott felfelé napon belül, mikor kijött a hír, hogy nem kell sokat fizetniük, és megszüntetik a nyomozást.  (Erről ide kattintva olvashatsz többet.)
Tehát amennyiben ez a híresztelés is leül, a részvény újra visszaállhatnak a régi emelkedésbe.

Gondoljunk bele, a céget azért támadják, mert jól értékesít, mert bővül. Tény, hogy az mlm értékesítést könnyű összemosni a piramisjátékkal, ezért is támadható a cég. De a Herbalife, nem csak az ügynökeire támaszkodik. Várjuk meg, míg csitul a helyzet, és 1-2 hónap múlva újra érdemes rápillantani az árfolyamra. Így akár megfoghatjuk majd azt az emelkedést, amit a Nuskin részvénye is csinált a bírósági ítélet után. Figyeljük tehát, mert 10-20% emelkedés lehet az akkor hírben.

herbalife

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!