Az egyik kedvenc sörfőzőm hirdetett egy online eseményt, amiben megtanulhatunk sört főzni. A Zip’s Brewhouse #maradjotthon ötlete, hogy nem csak elméletben, de gyakorlatban is megtanulhatunk házi sört csinálni. És kitől is tanulhatnánk ezt meg a legjobban, mint a valódi sörfőzőktől. Mindig is akartál egy saját sörmárkát? Lehet, ez lesz az első lépésed, hogy megvalósuljon ez az álmod. (Kapcsolódó üzleti ötletek a cikk végén).
Így néz ki a gyakorlatban a #maradjotthon #főzzélsört program ütemterve Pedro Reinoso Bernallal és Csenge Alexandra Fisterrel
A 6 részes online eseménysorozat dokumentumfilmként lehet érdekes bárkinek, aki mindig is többet akart tudni a sörről és most potyaideje lett arra, hogy otthonról betekintsen a sörkészítés technikájába, a sör történelmébe. Ajánljuk minden sörkedvelőnek vagy annak, aki csak szeret a dolgok mögé látni. (Facebook esemény)
Másrészt a nulláról érdeklődőket is meg tudjuk tanítani sört főzni, ha ők is akarják. Bátorság! Ha háziasszonyok sokasága meg tudta tanulni online a kovásznevelést, a folyékony kenyér se riasszon vissza senkit!
A program során a Jameson Irish Whiskey és a Zip’s Brewhouse leendő közös sörén — a Silky Way tejcukorral erjesztett Milk Stout-on — kísérhetitek figyelemmel és gyakorolhatjátok a sörfőzést. Ebben a Zip’s vezető sörfőzője, a kolumbiai Pedro lesz segítségünkre.
Az elméleti órákon a főzni vágyókat is felkészítjük! Megmutatjuk, milyen eszközökkel készüljetek és milyen folyamatra, terjedelemre és mennyire koszos konyhára számítsatok ti, akik aktívan is bele fogtok vágni velünk a digitális sörfőző kurzusba.
Igyekeztük a sorozatot hasznos és érdekes fejezetekre szedni, és szemléletesen bemutatni a legfontosabbakat. Ezzel egyúttal időt is adunk, hogy a hezitálók is barátkozhassanak a műfajjal, és akár ők is még idejében léphessenek.
Tehát a menetrend: szerdánként és szombatonként este 7 órától készüljetek élő bejelentkezéseinkre. A témáink a következőek:
Április 08., szerda, 19:00 — Bevezetés és a sör rövid története
Április 11., szombat, 19:00 — A sörfőző szett bemutatása, tisztítás és higiénia
Április 15., szerda, 19:00 — A sörfőzés folyamata
Április 18., szombat, 19:00 — Érlelés és csomagolás
Április 22., szerda, 19:00 — Kóstolási tippek, ízhibák és okaik
Április 25., szombat, 10:00 óra — Sörfőzés
Az utolsó napon egy hosszabb, kb. 6 órás elfoglaltságot biztosítunk nektek, hiszen ekkor főzzük meg sokatokkal együtt a krémes, fekete Silky Way – Milk Stout-ot. Az utolsó alkalommal többszöri bejelentkezésre is készülünk, hogy mindent flottul csináljatok. De mi a gyakorlati napon csak addig pihenünk majd, amíg a sör is pihen!
Azt se feledjétek, hogy a házi főzetek versenyre is bocsáthatóak. Aki beküldi a sajátját, automatikusan az új sör márkanagykövete lesz, és kap egy Jameson Originalt és egy Silky Wayt. A szakmai zsűri választotta nyertes pedig kóstolós sörfőzde látogatást nyer Miskolcra, a Zip’s Brewhouse-ba és Dublinba, a Jameson Distillery Bow St.-be a #maradjotthon időszámítás után.
(Figyelem: a Silky Wayt laktóztartalma miatt tejcukor-érzékenyek csak ajándékba főzhetik!)
Kattints ide a Facebook eseményhez!