Target részvény elemzés

Részvény elemzés: Target Corp (TGT)

 

A Wall-Mart mellett a második legnagyobb kiskereskedelmi cég. 1902-ben alapították, tehát egy nagy múltú cégről van szó. A Fortune 500-as céglistáján a 30. helyen szerepel, és része az S&P500 indexnek.

 

Az utóbbi időben több biztonságtechnikai hibára hívták fel a figyelmet, és bankkártya csalásokra derült fény, ez is rányomta a bélyegét az árfolyamra.  Az alábbi ábrán látható, hogy az elmúlt időszakban visszaesett a részvény árfolyama, és 55 dolláros árfolyamszintről visszapattant. Ez a szint lehet egy meghatározó ár. Amennyiben az árfolyam nem tudja huzamosabb ideig átbökni, akkor egészen 63$ környékére is vissza menet az árfolyam, sőt újra egy emelkedő piac indulhat. Ez függ persze egyéb tényezőktől is, mint  például a FED (amerikai jegybank) döntései.

Két konkurensével összehasonlítva is láthatjuk, a TGT esett a legtöbbet az elmúlt időszakban. Véleményünk szerint a részvény visszafog térni a az iparági átlaghoz, és újra emelkedhet az árfolyama, tehát egy alulárazott részvényről beszélhetünk.

Lényegesebb adatok (2013 Q4, negyedik negyedév):
Nettó nyereség: 4,09%

Alkalmazottak száma: 361 000

Bevétel: 73,3 milliárd dollár

Eredmény: 3,0 milliárd dollár

Következő jelentés: 2014. február 26.

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!