Te csak azt hiszed, hogy állást keresel

Sokan tévúton járnak az álláskereséssel kapcsolatban. Alapvető receptként azt csinálja mindenki, hogy időközönként (jó esetben naponta) elkezdi megnézni az éppen aktuális állásajánlatokat, és küld rájuk egy önéletrajzot.  Na ebből vagy bejön vagy nem.

Tételezzük fel, hogy álláskereső vagy, tehát főállású álláskereső. Ez azt jelenti, hogy reggel felkelsz és állást keresel estig, vagy nem? (Gondolom nem sokatoknál van így). Sok álláshirdetés nincs fent az erre szakosodott portálokon, mert nincs pénzük vagy nem akarják megfizetni. Egyszerűen a weblapjukon ki van írva a karrier menüben. Ma találkoztam egy Facebook hirdetéssel is, ahol úgy kerestek munkaerőt. Ők meg se hirdetik pl. a Profession oldalon.

Tehát jöjjön az új recept: Mindennap több cég weblapját átnézve keresd a friss állásokat.  Állást keress, ne csak küldözgess önéletrajzokat, ha te álláskereső vagy, akkor azt tedd komolyan egész nap, ez a munkád, feladatod jelenleg!

Extra ötlet! Hideg állás keresés!
Vajon mi történik, ha a szakterületedhez tartozó cégekhez csak úgy bemész, és érdeklődsz munka iránt? A nagyobb cégeknél van HR-es, és hidd el, meglepődnek ezen. Szerinted napi 10 céghez be tudnál így menni? Naná! Veszteni valód van? Nincs.
Először keresd meg a cégeket, akikhez bemennél, sokszor még azt is megtalálod kihez mész. Csinálj egy jó kreatív önéletrajzot, de már a hirtelen megjelenéssel is emlékezetükbe vésed magad.

Fotó: David Blackwell./Flickr

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!