Te is boldog lennél havi 1,2 millió forinttal?

Te is boldog lennél havi 1,2 millió forinttal?

Hirdetés: AKCIÓ! 64% kedvezmény most 3 videós oktatásra is a MinnerAkadémián!Kattints ide a részletekért!

“A pénz nem boldogít” – szól a közhely, persze nélküle kicsit nehéz lenne boldognak lenni. Az amerikai Purdue Egyetem kutatói, pszichológusai egy 164 országra kiterjedő, több millió embert megkérdező kutatásban arra keresték a választ, hogy mekkora összeg, havi jövedelem az, ami az embereket boldoggá teszi. A válaszokból kiderült, hogy havi 1,2-1,6 millió forint közötti jövedelem mellett már tényleg boldogok az emberek. További érdekességek…

Természetesen ennél a valódi elégedettséghez már több kell. Havi 2 millió az az összeg, aminél már bele vannak kalkulálva a jövőre vonatkozó tervek, célok is, és ekkora összegnél érezzük magunkat és az életünket sikeresnek. 2 millió forint feletti összegnél viszont már csökken a boldogság érzése. Ez jó hír, a rossz viszont az, hogy mivel ez egy globális statisztika, így azt is mondhatjuk, ránk is ez igaz. Ha megnézzük a hazai jövedelmi viszonyokat, akkor az adat nem biztos, hogy megállja a helyét. Főleg azért nem, mert sajnos az a baj, ha az ember nem vezető programozó vagy menedzser vagy jogász, akkor ezt az összeget alkalmazottként nehezen fogja hazavinni.

Ez biztos? 

Számomra döbbenet volt az adat, én úgy tapasztaltam, hogy nettó 600-800 000 forintos jövedelem mellett már elégedettek az emberek. Ezt még hazai viszonyok között is nehéz elérni, akár alkalmazottként, akár vállalkozóként. Mondjuk kezdem meggyőzni magam, hogy lehet, hogy 2 milliónál lesznek igazán boldogok?

Havi 1 millió forint feletti jövedelemhez már nem árt egy cég vagy egy-két ingatlan…

vagy legalább valamilyen mellékes kereseti lehetőség, ingatlan…. Szóval, ha szigorúan nézzük a kutatók által közölt adatokat, akkor itthon az átlagember csak akkor érheti el ezt az összeget, ha valamilyen vállalkozást indít, vagy vannak ingatlan befektetései. Aztán az is érdekes dolog, hogy havi 1,2 milliós jövedelemhez nem kicsit jól menő cégre van szükségünk, vagy legalább 2 ingatlanra.

Szeretnél a témában többet olvasni? Ehhez kapcsolódó cikkek: 

Forrás: Qubit

Hirdetés: AKCIÓ! 64% kedvezmény most 3 videós oktatásra is a MinnerAkadémián!
Akciós oktatások: Kattints ide a részletekért!