Te is lehetsz az ELMŰ tulajdonosa! Az áramszámlákból kapod a profitot!

Meglepődtem, hogy kevesen tudják, hogy az ELMŰ részvényeivel lehet kereskedni a Budapesti Értéktőzsdén. Igen, az áramszogáltató cég papírjai forognak a tőzsdén. Ha te veszel ELMŰ részvényt, akkor tulajdonosa leszel a cégnek, és egyrészt profitálhatsz az árfolyamnövekedésből, de még inkább az osztalékból. Ideje felkészülnöd! Miért mondom ezt?

Minden év május-június környékén fizet osztalékot a vállalat, így érdemes előbb venni a papírból, ha szeretnénk profitálni belőle. A Brokermonitor.hu BÉT-ről szóló cikkében már leírtam, hogyha 2016 év elején vettél ELMŰ részvényt, akkor 4,8%-os osztalékot kaptál volna, és jelenleg az árfolyam is ugyanott áll, ahol eddig. Azért is jó osztalék papírt venni, mert ezt a többi befektető is prefereálja, így kisebb a kockázat az esetleges részvényár eséséhez. Több osztalékpapírt is érdemes figyelni a magyar tőzsdén, illetve elgondolkodni a vételükön. Nézzünk is néhány példát:
– Zwack ebben az évben 850 Ft osztalékot fizetett részvényenként, amit így 4,9% hozamot jelent a befektetőknek.
– ELMŰ ebben az évben 1200 Ft osztalékot fizetett részvényeként, amit 4,8%-ot jelent a befektetőknek már ebbe az évbne.
– OTP Bank 167 Forint osztalékot fizetett, ami így 2,8% hozam a befektetőknek, és itt még 20%-os árfolyam növekedés is volt
– Kulcs-Soft 64 Forint osztalékot fizetett, ami így 10,6% osztalékot jelent részvényenként. Nem is rossz, igaz?
A példákban úgy számoltam, hogy az év elején vettél a részvényből, a magyar cégek általában április-július időszakban fizetnek osztalékot.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján minden információt meg is találsz az ELMŰről, pl. pénzügyi adatok, közlemények… Érdemes átolvasni, átnézni, illetve a többi osztalék részvényt is, nem csak azok vannak, amiket ott fent felsoroltam.

Elmúlt időszak osztalék fizetései ELMŰ részvénynél (évenként)

2009. : 2100 Ft
2010: 2100 Ft
2011: 1700 Ft
2012: 1700 Ft
2013: 1700 Ft
2014: 2650 Ft
2015: 1200 Ft
2016: 1200 Ft

A fenn említett Brokermonitoros tartalom linkje: 5 dolog, amit most tudnod kell a Budapesti Értéktőzsdéről

Olvasd el az 2016-os Online Tőzsde Expo további cikkeit is a Minneren: Kattints ide!

Fotó: Elmü/Facebook

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!