KezdőlapTőzsdeTexasban nemet mondtak a fracking olajkitermelésre

Texasban nemet mondtak a fracking olajkitermelésre

-

Nem elég, hogy folyamatosan esnek az olajárak, így egyre jobban nem éri meg a fracking (hidraulikus törés) technológiát használni az olaj kinyerésére, most a Texason belül Dentonban szavazták meg a fracking tiltását. Persze ez még nem teljes győzelem, mivel az ottani olajcégek biztosan visszaperlik a szavazás eredményét.

Amerika energia importját a hidraulikus töréssel dolgozó cégek csökkentetni tudták az utóbbi időben. Ahogy csökken az olajár, úgy kerül háttérbe ez a technológia. A szaudiak érdeke is, hogy alacsonyan tartják az olaj árát, mivel így az USA-ban megőrzik a piaci részesedésüket.

Az USA-ban több fracking cég  részvényeivel is lehet kereskedni, ezekről előző cikkünkben már írtunk. A részvényeken még mindig látszik az eső trend, sőt a legutóbbi cikkünk óta is csökkentek. Ezekre a részvényekre is lehet árfolyam csökkenésre spekulálni, és ezzel profitot elérni.

Összefoglalva:

  • alacsony olajár nem kedvez a fracking technológiát használó cégeknek, mert lassan nem éri meg
  • Dentonban a fracking technológia tiltását szavazták meg
  • a szaudiak érdeke is, hogy alacsony maradjon az olajár, mert így megmarad az USA-ban a részesedésük
  • A fracking cégek részvényei csökkennek, amiből lehet profitálni

Forrás: Forbes, CNN
Fotó: filmtett.ro

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek