Texasban nemet mondtak a fracking olajkitermelésre

Nem elég, hogy folyamatosan esnek az olajárak, így egyre jobban nem éri meg a fracking (hidraulikus törés) technológiát használni az olaj kinyerésére, most a Texason belül Dentonban szavazták meg a fracking tiltását. Persze ez még nem teljes győzelem, mivel az ottani olajcégek biztosan visszaperlik a szavazás eredményét.

Amerika energia importját a hidraulikus töréssel dolgozó cégek csökkentetni tudták az utóbbi időben. Ahogy csökken az olajár, úgy kerül háttérbe ez a technológia. A szaudiak érdeke is, hogy alacsonyan tartják az olaj árát, mivel így az USA-ban megőrzik a piaci részesedésüket.

Az USA-ban több fracking cég  részvényeivel is lehet kereskedni, ezekről előző cikkünkben már írtunk. A részvényeken még mindig látszik az eső trend, sőt a legutóbbi cikkünk óta is csökkentek. Ezekre a részvényekre is lehet árfolyam csökkenésre spekulálni, és ezzel profitot elérni.

Összefoglalva:

  • alacsony olajár nem kedvez a fracking technológiát használó cégeknek, mert lassan nem éri meg
  • Dentonban a fracking technológia tiltását szavazták meg
  • a szaudiak érdeke is, hogy alacsony maradjon az olajár, mert így megmarad az USA-ban a részesedésük
  • A fracking cégek részvényei csökkennek, amiből lehet profitálni

Forrás: Forbes, CNN
Fotó: filmtett.ro

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!