KezdőlapTőzsdeTippek a lottó főnyeremény befektetésére – Szerencsés milliárdos született szombaton

Tippek a lottó főnyeremény befektetésére – Szerencsés milliárdos született szombaton

-

Minden idők második legnagyobb lottónyereményét vitte el egy szerencsés szombaton az ötös lottón. A nyertes az 5 milliárd forintos összeggel egy csapásra bekerül a 150 leggazdagabb magyar közé. Nemcsak a nyertesnek, hanem a lakosság jelentős részének a fantáziáját megmozgatja ilyenkor egy óriásnyeremény gondolata, hogy mit tenne, ha ekkora nyeremény szakadna a nyakába. A profik sincsenek ezzel másképp, a szakértő most elárulja, hogy mihez érdemes kezdeni, ha ekkora összeggel leszünk gazdagabbak. Nagy Bertalan, az Equilor Befektetési Zrt. Private Banking igazgatójának tippjei.

 

A szombat esti ötös lottó nyertese ezzel az 5 milliárd forintos nyereménnyel pár másodperc alatt bekerült a 150 leggazdagabb magyar elit klubjába és ha jól gazdálkodik, neki és családja következő generációinak sem kell aggódnia a jövő miatt. A milliárdosok klubjából azonban ugyanilyen könnyen ki is lehet kerülni, ha a nyertes nem gondolja át alaposan a lehetőségeit. Habár a nyeremény hatalmasnak tűnik, mégis könnyen el is lehet herdálni. „Biztos vagyok benne, hogy a nyertesnek is vannak álmai, melyeket most meg tud valósítani, azonban amíg ezeket sorra veszi, addig is érdemes első körben 4-5 pénzintézetet választania, ahová szétosztja ezt a hatalmas összeget. Mivel nagy valószínűség szerint eddig nem kellett ehhez hasonló összegeket befektetnie, így jól jöhet neki pénzügyi szakértő segítsége, hogy mibe fektesse be a nyereményt. Ekkora összeggel a számlánkon nem kell kapkodnunk, hiszen ha csak állampapírba tesszük, akkor is havi közel 10 millió forinttal nő a megtakarításunk” – javasolja Nagy Bertalan, az Equilor Befektetési Zrt. Private Banking igazgatója. Ezt követően a legfontosabb a nyeremény megosztása és az egyes befektetési eszközökben rejlő kockázat minimalizálása érdekében egy változatos megtakarítási kosár kialakítása.

Egy ekkora nyeremény esetében az első időszak szinte mindig az álmok megvalósításáról és az adakozásról szól, azonban még ezt követően is vélhetően tetemes összeg marad, amit érdemes diverzifikálni mind a devizák, mind a befektetési eszközök között. A private banking igazgató a vagyon 20 százalékát dollárban, 30 százalékát euróban, a maradékot pedig forint eszközben tartaná. A teljes összeg 30 százalékát tenné magasabb kockázatú, 70 százalékát pedig alacsony kockázatú eszközbe. Magas kockázatú eszközök lehetnek részvények, deviza alapú ügyletek, vagy akár saját vállalkozás beindítása is. A portfólió alacsony kockázatú eszközeiként érdemes 5 százalékérért műkincseket választani, 20 százalékért pedig jól kiadható ingatlanokba fektetni. Az ingatlanbefektetések segítségével a nagyobb biztonság érdekében földrajzilag is diverzifikálható a vagyon, így a nyertes jól teszi, ha nem csak magyar ingatlanokban gondolkodik. A fennmaradó összegből mind hazai, mind pedig nemzetközi vállalati- és államkötvényekből is tanácsos még bevásárolni.

5 tipp a nyertesnek:

  1. Kerülje a feltűnést, hiszen ilyenkor könnyen előkerülnek eddig nem látott „segítő barátok” a „tuti biztos” befektetési lehetőségeikkel
  2. Minimális összeget tartson készpénzben, hiszen az így tartott pénz egyáltalán nem fial.
  3. A kockázatok minimalizálása érdekében minél többféle befektetési forma között ossza szét a nyereményt.
  4. Az ingatlanbefektetés ideális hosszú távra, azonban ne csak lakásban vagy házban gondolkodjon. Föld vagy erdő is szóba jöhet befektetésként.
  5. Ha bizonytalan azzal kapcsolatban, hogy mibe érdemes fektetni, bátran forduljon pénzügyi szakemberekhez, akik otthonosan mozognak a pénzvilágban, és naprakész ötletekkel szolgálhatnak a portfolió kialakításakor.

Forrás: Equilor Befektetési Zrt., közlemény

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek