KezdőlapTőzsdeTöbb mint 200 éves cég! Nylon, Teflon, Kevlar. Ismerős szavak, anyagok? Ők...

Több mint 200 éves cég! Nylon, Teflon, Kevlar. Ismerős szavak, anyagok? Ők fejlesztették ki őket!

-

Hallottál már a DuPont cégről? Pedig több mint 200 éve alapították, egészen pontosan 1802-ben. A cég először puskapor gyártással foglalkozott, majd ezután teljesedett ki tevékenysége. Már a kezdetektől fogva rengeteg pénzt öltek kutatásokba, fejlesztésekbe. Így olyan korszakalkotó termékeket, “anyagokat” találtak ki, mint a Nylon, Teflon, Kevlar (kevlár). A 90-es évektől kezdve pedig szinte elsőként a biotechnológia felé is fordult. Illetve a gyógyszeriparba is tevékenykedik, ami méginkább arra sarkalt, hogy megnézzem a részvényt.

A látókörömbe azért is került, mert kedvező osztalékot fizet (jelenlegi kamatok mellett). Ez annak is köszönhető, hogy stabilan bevételi forrása van, és a kutatásokra szánt tőke folyamatosan áramlik vissza a cége. Gondolj bele, nem egy friss cég, akinél izgulni kell a K+F tevékenysége miatt, hogy vajon bejön e a számíátsuk, mert közben jön nagyobb bevétele is. Jelenlegi árfolyamnál 3,13%-os éves osztalék üti a markodat, ha veszel a részvényből. Ilyen alacsony kamatok mellett, ilyen biztos befektetést nem igen találni. Azért is írom ezt, mert most a részvény is olyan szinten tartózkodik, hogy megéri rápillantani.

Az árfolyam a válság után feléledt, és megtöbbszörözte értékét, tehát látszik, hogy hosszú távon jó befektetés lehet a részvény. Az árfolyamnál viszont most ronda nagy eső, piros gyertyákat látunk, vagyis csökkenő trendben van. Ez nem csak korrekció lehet, hanem akár tovább csuroghat az árfolyam 40 dollárig is. Miért jó ez? Mert egyre alacsonyabb áron tudsz vásárolni. 45 dollárnál egy erős ellenállásba ér az árfolyam, így ott is érdemes lesz vásárolni. Jelenleg a reális árfolyamnak 80 dollárt határoztam meg, így jelenleg a piaci értéke alatt tartózkodik a részvény. Ezt a 80 dollárt 1-3 éven belül kell, hogy újra elérje, ami 45%-os átlag profitot jelent, 55 dolláros átlagáron való vásárlásnál. Azért ezt írom, mert érdemes most is vásárolni, érdemes 45 dollárnál is, illetve 4-5 hónap múlva is az árfolyam mozgáshoz igazítva. Tehet a rá szánt tőkét el kell osztani, így a kockázatot is mérsékeljük.

DuPont részvény elemzés - finviz.com
DuPont részvény elemzés – finviz.com

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek