Történet a mexikói bevándorlókról és rólam

Nem egy átlagos sztori lesz, és nem is olyan, amire elsőre gondolsz. Ez a bevándorló téma most nemcsak itthon, hanem az USA-ban is pörög. Donald Trump az egyik amerikai elnökjelölt eléggé szélsőséges nézeteket vall. Na de, nem is ez lesz a lényeg. Szóval az USA-ba rengeteg mexikói vándorol át munkáért még mindig. Anno, amikor elkezdtem a tőzsdézéssel foglalkozni, ez az információ megfogott. Miért?

Szóval anno a főiskolán volt időm megtanulni a tőzsdét, és rengeteg könyvet olvastam. Inspirált Andre Kostolany tőzsde spekuláns, hogy ennyire látja az összefüggéseket, és jó ötletei vannak. Gondoltam, most én jövök. Egy cikkben 2009 környékén olvastam, hogy mennyi mexikói vendégmunkás dolgozik az USA-ban, és hogy több milliárd dollárt visznek haza Mexikóba évről évre. A pontos számokra már nem emlékszem. Ez az infó megvolt, és kiderítettem, hogy a mexikóiak általában hetente el is kérik a fizetésüket, mert sokat hazaküldenek a rokonoknak, családnak. És már jött is a tőzsde stratégia.

A mexikói pezo árfolyamára kezdtem el spekulálni úgy, hogy minden pénteken a peso gyengülésére helyeztem el pozíciókat. Devizáztam, csak nem pénzváltónál, hanem egy brókercégnél. Annyira bejött egy időszakban (mázlim volt, éppen nyáron kereskedtem), hogy szépen termelte a hozamot ez a kis ötlet (nem milliókat nyertem, kb 70 000 forint profitom lett belőle). Aztán persze rájöttem, hogy nem teljesen jó, és tökéletesíteni kellene a stratégiát, mert egyrészt kockázatos volt hétvégére nyitva hagyni a pozíciót, másrészt csak ezt figyelembe venni a kereskedésnél részben hiba volt.

Ezt a rövid sztorit arra tudod használni, hogy lásd, lehet kreatívan tőzsdézni. Persze néha mellényúl az ember, de az ilyenek teszik igazán izgalmassá. A mexikói peso-s spekulációm közben írtam egy jó kis anyagot a tőzsde (főleg a devizatőzsde) alapjairól. Még mindig érdemes forgatni. Kattints ide, és töltsd le a belinkelt ebookot, melyből már kellő rálátásod lesz a tőzsdére!

A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja, nála is tudsz kereskedni a mexikói pesora.

Fotó: Wikipédia

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!