“Trump, a bukott vállalkozó akarja irányítani az USA-t?”

Nem is egy kommentben, cikkben olvastam a címben leírt szöveget, annak tartalmát. Donald Trump lesz az USA soron következő elnöke, január 20-án iktatják be. Trumpról a legtöbbünknek az ingatlan, ingatlan befektetés juthat eszébe, de nem csak ezen a területen tevékenykedett. Miért mondják azt rá, hogy bukott vállalkozó, holott több milliárd dollárnyi vagyona van?

Nézzünk néhány példát a bukott vállalkozásaira: Trump Airlines, Trump Vodka, Trump Magazine, Trump kaszinók, Trump steak, Trump Jelzálog Társaság.

Bukott vállalkozóból elnök?
Elég erős lenne a párhuzam ahhoz, hogy félresiklott vállalkozásokból arra lehessen következtetni, hogy Trump alkalmatlan lenne elnöknek. Egy vállalkozóhoz, vállalkozáshoz hozzá tartozik, hogy kudarcokkal is találkozik. Természetesen azzal is egyetértek, hogy Trump már-már halmozta ezeket a kudarcokat. Érdemes viszont átgondolni, hogy

  • ő kockázatvállaló fajta
  • (elvileg) a kudarcokból tanulnak a vállalkozók, az már kérdéses, hogy ő tanult e.
  • soha nem tudhatjuk, miért is ment csődbe adott vállalkozása (pl. Megnézte azon a piacon mit tud elérni, tudta mennyit kockáztat, és ha nem jött be, akkor hagyta, és ment másik területre.)
  • a vagyonát így is növelni tudta (vagy adott esetben szinten tartani).
  • a kampánya nagyrészét saját zsebből finanszírozta
  • Az ellenérvek is természtesen ott vannak, hogy ennyi félresiklott vállalkozás után elég nehéz őt komolyan venni üzleti szempontból, üzletemberként.

Érdemes továbbá elgondolkodni az alábbi ábrán is:

kudarc

Fotó: Wikipédia

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!