Tudtad, hogy megveheted a Manchester United részvényeit? Te is lehetsz klubtulajdonos!

Mivel olvasod a Minnert, így nem meglepő számodra, hogy több labdarúgó klub fenn van a tőzsdén, vagyis te is vehetsz a részvényükből. Előző cikkemben hoztam néhány példát.  Lehet spekulációs céllal is részvényezni, ha annyira hiszel egy-egy focicsapatban. Ha a Leicesternek lenne részvénye, akkor most nagyot emelkedett volna, bár előre nem láthattuk a sikeres szereplésüket. De nézzünk egy komolyabb csapatot/céget.

A Manchester United az egyik legnagyobb fociklub, mely kinn van a tőzsdén, és te is könnyedén tudsz venni belőle, vagyis a tulajdonosa lehetsz. Azért is jók a nagy klubok, mert sokkal több bevételük származik a közvetítésekből, a csapathoz köthető mezek, sapkák és különböző tárgyak értékesítéséből. A nyereségből, annak növekedéséből szinte azonnal osztalékot is fizet a klub, ami most kb. 1% évente, ami igaz kevés, de ez stabilan tarthatja az árfolyamot. A klub weboldalán külön részen további információk is találhatók, amik kifejezetten  a befektetőknek van fenntartva. Például több információt megtudhatsz a várható fejlesztésekről, pénzügyekről…

Az alábbi grafikonon látható, hogy a csapat részvényének nincs erős trendje, vagyis eléggé hektikusan mozog hónapról hónapra. Most van túl egy nagyobb árfolyamesésen, majd látszik, hogy kezd új trend kialakulni, vagyis az emelkedő trend. A forgalom is megfelelő ahhoz, hogy érdemes a részvénnyel foglalkozni, a többi foci klub részvényhez képest stabil az árfolyama. Az elemzők 20-23 dollár közé várják az árfolyamot 1-3 éven belül, ez kb 20% profitot jelent.

manchester_reszveny

Természetesen valaki azért is vehet ilyen részvényt, hogy elmondhassa, én tulajdonosa vagyok a Manchester Unitednek. Fura megközelítés, de még a Facebook oldalukon is láttam erre kommentet. Egy-egy jó igazolás még az árfolyamra is kihathat, amit egy olyan szurkoló, aki figyelemmel kíséri a csapatot, jobban is tudhatja, még akár a befektetőknél is. Szóval érdemes vele foglalkozni, elmélyedni a foci és a tőzsde kapcsolatában, és erre stratégiát kitalálni. A Manchester United híreit, igazolásait lekereskedni, és abból profitálni.

Ennek a cikknek lesz még folytatása! Nézz vissza többször a Minnerre!

Szeretnéd először begyakorolni a tőzsdét, a kereskedést? Akkor kattints ide! 

A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja:

[sam_ad id=”116″ codes=”true”]

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!