Tudtad, hogy minden 4. magyar profitál az Apple és a Coca-Cola részvényeinek árfolyam-növekedéséből, a cégek profitjából?

Ki ne szeretne ott ülni az Apple, Microsoft vagy éppen a Coca-Cola vezetősége között? Vagy akár tulajdonosa lenni az említett cégeknek? Tudtad, hogy már 1 darab részvénnyel is azt mondhatod magadról, hogy az Apple tulajdonosa vagy? Oké, egy részvénnyel még nem tudsz semmit sem kezdeni, a nyereség is aprópénz. Ezt azért írtam le, hogy rávilágítsak arra, hogy akár hazai brókercégeknél is tudsz venni ilyen részvényt. Na, de mi ez, hogy minden 4. magyar profitál az Apple árfolyamából? A válasz egyszerűbb, mint gondolnád.

Befektetési alap a megfejtés. Szerencsére a hazai befektetők egyre jobban preferálják a befektetési alapokat, már több mint 6000 milliárd forint van elhelyezve ebbe a  befektetési formába. És mi köze ennek az Apple-höz, vagy a Coca-Cola részvényhez? A befektetési alapok 99%-a kezelt vagyonból tőzsdeindexekbe is fektet. Mivel az indexekben szintén benne vannak ezek a részvények, így közvetetten a befektetők is profitálnak belőle. Például a “népszerű” befektetési egységhez kötött életbiztosítás esetén is. Ha megnézed, hogy a befektetési alapod mibe fektet, és meglátod az index feliratot, akkor szinte biztos, hogy te is profitálsz a nagy amerikai cégek árfolyamváltozásából. Természetesen az alapokat szakemberek kezelik, így nem csak indexekbe fektetnek.

 Miért emelkednek hosszú távon a részvényindexek?
Azért, mert összetételük folyamatosan változik, és mindig a legjobban teljesítő részvények szerepelnek benne. Ezek a stabil cégek folyamatosan hozzák a bevétel- és nyereségvárakozást. Ettől még a nagyobb recessziókat ezek a cégek is megérzik, így az indexek is.

Szeretnél saját magadnak összerakni portfóliót? Itt a segítség >>> Így fektetnék be 1 – 5 millió forintot 5 évre a tőzsdén és egyéb befektetési termékekbe. Rövid és hosszú távú profitra is összpontosítva

Néhány statisztika a hazai vagyonokról: 

Fotó: Wikipedia

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!