Úgysem hiszed el, mennyit keresnek a lájkvadász, kamuhírportálok – mindenegybenblog, ezt-figyeld.com

Biztosan te is találkoztál már a kamuhíroldalakkal, vagy a lájkvadász weboldalakkal. Ezek jellemzői, hogy sokszor egyrészt álhíreket terjesztenek, vagy pedig a tartalmaikat csak akkor látod, ha rákattintasz valamire, ami legtöbb esetben vagy a lájk gomb, vagy egy gomb, amit álcáznak, de igazából tényleg a lájk gomb. Vajon mennyit kereshetnek ezek az oldalak? Megéri ilyet működtetni?

A HVG.hu össze is gyűjtött nem is kevés ilyen oldalt, így egy helyen láthatod őket (kattints ide).
Ezek közül a legismertebb például a
tudnodkel.blogspot.com
mindenegybenblog.hu
eztnezdmeg.info
bizony.eu

Először is sokszor olyan weboldal címeket is bejegyeznek, ami még azt mondom ütős kis weblap is lehetne, de ehelyett arra használják, hogy szemeteljenek vele. Az is igaz, hogy álhírek ide vagy oda, mégis tartalmakat állítanak elő, tehát nem kis munka van mögöttük. Viszont hosszútávon ebből nem fognak milliókat keresni.
A mindegyenblog.hu-t naponta közel 50-70 ezer ember látogatja! Ez nem kis szám. A weboldal is hemzseg a google hirdetéstől. Számításaim szerint így napi 4-10 ezer forintot keresnek. Viszont a Facebook oldalukon hiába van 400 000-nél is több követő, a lájkok és a kommentek ott nem igen jönnek az egyes posztokra. Ez a rákfenéje az egésznek, hiába hoznak össze sok lájkolót, ha utána nem fognak átkattintani a tartalomra. Vagy mégis? Mostanában a mindenegybenblog is reklámozni szokta a posztjait Facebookon

Megéri tehát ilyet üzemeltetni?  Igen, de inkább ne csináld.
Ugyanez igaz az összeesküvés elméleteket megosztó weboldalakra is, azok nézettsége is nagy. Én nem buzdítok senkit, hogy ilyen weboldalt hozzon létre, inkább legyen egy normális weboldalad, persze valahol el kell kezdeni.

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!